• vyzantines-agiografies
    Βυζαντινές Αγιογραφίες και Εικόνες
    Στο κατάστημα eikonia.gr θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία από εικόνες και βυζαντινές αγιογραφίες όλων...
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...
Τραμπ για Πούτιν και Ρωσία: Μεγάλες εξελίξεις εν όψει...

Τραμπ για Πούτιν και Ρωσία: Μεγάλες εξελίξεις εν όψει…

Τραμπ για Πούτιν και Ρωσία: Μεγάλες εξελίξεις εν όψει…

Τραμπ για Πούτιν και Ρωσία: Μεγάλες εξελίξεις εν όψει...

Έδειξε κατανόηση στον Ρώσο ηγέτη και κατηγόρησε τον Μπάιντεν

Yπάρχει πλήρης αλλαγή πλεύσης στην αμερικανική εξωτερική πολιτική με υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα επικεντρωθεί στις περιοχές γύρω από τα σύνορα των ΗΠΑ, προκειμένου να ισχυροποιήσει την θέση τος με το βλέμμα ακόμα και στην δημιουργία ενός ισχυρού μεγάλου αμερικανικού κράτους, με πολλούς να βλέπουν προσπάθειες ακόμα για συγχωνεύσεις κρατών!

Υπό αυτό το πρίσμα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει πως θέλει να απεμπλακεί από την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και να αφοσιωθεί στην ευρύτερη γειτονιά του., λέγοντας πως κατανοεί τη θέση της Ρωσίας, η οποία αντιτίθεται στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

«Λοιπόν, ξέρετε, ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος ήταν η Ρωσία για πολλά, πολλά χρόνια, πολύ πριν ο Πούτιν πει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να εμπλακεί το ΝΑΤΟ με την Ουκρανία. Τώρα είπαν ότι αυτό ήταν σαν να είναι γραμμένο σε πέτρα, και κάπου εκεί κατά μήκος της γραμμής ο (απερχόμενος πρόεδρος Τζο (Μπάιντεν είπε, όχι, θα πρέπει να μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Λοιπόν η Ρωσία έχει κάποιον ακριβώς στο κατώφλι της, αλλά μπορώ να καταλάβω τα συναισθήματά τους για αυτό», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου -Λάγκο, προσθέτοντας ότι «υπήρξαν πολλά λάθη σε εκείνη την διαπραγμάτευση».

«Πιστεύω είχαν μια συμφωνία και ο Μπάιντεν την παραβίασε», υπογράμμισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας. Τον Ιούνιο του 2024, ο Πούτιν είπε ότι η παραίτηση της Ουκρανίας από τα σχέδιά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ ήταν ένας από τους όρους υπό τους οποίους η Μόσχα θα ήταν έτοιμη για κατάπαυση του πυρός και συνομιλίες, αναφέρει το Sputnik.

Την ίδια στιγμή ο Τραμπ αρνήθηκε να πει πότε επρόκειτο να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά πρόσθεσε ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα ήταν κατάλληλη πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

«Ξέρω ότι ο Πούτιν θα ήθελε να συναντηθούμε. Δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να τον συναντήσω παρά μετά τις 20 [Γενάρη]», είχε πει ο Τραμπ.

Αναμένεται η συνέχεια…

πηγή