Επίκαιρα

Τρικυμία εν κρανίω! Με fake news απαντά ο Μητσοτάκης για την αναβάθμιση Κολοκούρη και Τσουβάλα μετά την εκδίωξή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι (vid)

Στη συνέντευξη Τύπου του… χαμογελαστού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και την ώρα που μιλούσε για τραγωδίες στην Εύβοια, ο ίδιος όχι μόνο εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής με το να μην αποδώσει ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό, υπερασπίζοντας την Πολιτική Προστασία και τον Ν. Χαρδαλιά, αλλά απάντησε και με fake news σε ερώτηση που φάνηκε ότι τον έπιασε εξαπίνης!

Συγκεκριμένα, εμφανώς ενοχλημένος και αιφνιδιασμένος απάντησε με fake news στο ερώτημα για ποιο λόγο αναβάθμισε πρόσωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδιώξει για την εμπλοκή τους μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Από την απάντηση του πρωθυπουργού προκύπτει η σύγχυση που του προκάλεσε το ερώτημα και το πόσο ενοχλείται όταν «συλλαμβάνεται» με τη γίδα στην πλάτη.

Δημοσιογράφος: «Ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα τα οποία εκείνος εξεδίωξε μετά το Μάτι. Πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική;»

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε»

Δημοσιογράφος: «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα»

Κ. Μητσοτάκης: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Ο πρωθυπουργός είτε έχει τρικυμία εν κρανίω είτε συνειδητά επέλεξε να απαντήσει με fake news.

Και αυτό γιατί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας έγινε πράγματι αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και αποστρατεύτηκε το 2018 μετά την τραγωδία στο Μάτι και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε αφήνοντας ενεούς τους πάντες να τον κάνει γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην απάντησή του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γιατί έκανε αρχηγό της Πυροσβεστικής τον Στέφανο Κολοκούρη, επιλογή που προκάλεσε την οργή των κατοίκων στο Μάτι οι οποίοι με επιστολή τους ζητούσαν να τον αποπέμψει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην επιστολή τους «Ο κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους. Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε».

Το απόσπασμα της ερώτησης από τη συνέντευξη Τύπου:

πηγή