Τρομερές αποκαλύψεις από έναν Τουρκοκύπριο. "Για το Ισραήλ, η Τουρκία είναι σανίδα σωτηρίας, ακόμα κι αν σήμερα προσποιούνται ότι βρίσκονται σε σύγκρουση"

Τρομερές αποκαλύψεις από έναν Τουρκοκύπριο. “Για το Ισραήλ, η Τουρκία είναι σανίδα σωτηρίας, ακόμα κι αν σήμερα προσποιούνται ότι βρίσκονται σε σύγκρουση”

Τρομερές αποκαλύψεις από έναν Τουρκοκύπριο. “Για το Ισραήλ, η Τουρκία είναι σανίδα σωτηρίας, ακόμα κι αν σήμερα προσποιούνται ότι βρίσκονται σε σύγκρουση”

Τρομερές αποκαλύψεις από έναν Τουρκοκύπριο. "Για το Ισραήλ, η Τουρκία είναι σανίδα σωτηρίας, ακόμα κι αν σήμερα προσποιούνται ότι βρίσκονται σε σύγκρουση"

Το παραμύθι της «ομοσπονδίας» ήταν μια στρατηγική της Τουρκίας, που έληξε, δηλώνει ο Τ/κ πολιτικός, ακτιβιστής και αρθρογράφος, Οζ Καραχάν Μιλώντας στο TSOUROULLIS «UNCENSORED» στο PoditCy, τονίζει ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε τη δική μας στρατηγική για το Κυπριακό, καταδεικνύοντας ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει τη λύση δύο κρατών.
Όπως είπε, «Η Τουρκία δεν χρειάζεται ένα επιπλέον τουρκικό κράτος. Χρειάζεται μια περιοχή, έξω από την Ιντερπόλ, μακριά από το παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα, για να κάνει ξέπλυμα χρήματος, να κρύβει εγκληματίες, να κάνει ό,τι δεν μπορεί να κάνει στην ίδια την Τουρκία. Σκοπός της Τουρκίας είναι να συνεχίσει την υφιστάμενη κατάσταση μέχρι το τέλος και όταν βρει τον κατάλληλο χρόνο, την ιδανική στιγμή, να έρθει και να πάρει το υπόλοιπο νησί.
Η επιδίωξη όπως είπε πρέπει να είναι η απελευθέρωση και όχι η επανένωση. «Αυτό είναι το Σύνταγμα του κράτους, θα πρέπει να το κάνουμε πιο σύγχρονο και συμβατό με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αναστασιάδης είχε μια καλή στρατηγική για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αν θυμάστε, είπε κάποτε στον Τατάρ ας επιστρέψουμε στο 1960. Τρόμαξαν τόσο πολύ, πάγωσαν όλοι και δεν ήξεραν πώς να το χειριστούν. Ο σημερινός Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ήταν εναντίον αυτής της στρατηγικής και ίσως ήταν αυτός, που σταμάτησε τον Αναστασιάδη.
Την ίδια ώρα δήλωσε απογοητευμένος από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αναφερόμενος πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο στο Παρίσι. Στις κατεχόμενες περιοχές υπάρχει μια μικρή αντίσταση απέναντι στην Τουρκία οι άνθρωποι φοβούνται, οπότε μπορούν να αντισταθούν μόνο περιορισμένα αλλά όταν βλέπουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκλιπαρεί Τούρκους αξιωματούχους για φωτογραφίες, για χαλαρές συζητήσεις, καφεδάκια…Σκέψου το. Είναι σουρεαλιστικό. Αυτή δεν είναι διπλωματία. Είναι αδυναμία. Στην Τουρκία γελούν με αυτό. Και η Τουρκία το χρησιμοποιεί αυτό στην τουρκοκυπριακή κοινότητα».
Τόνισε δε, ότι μόλις το 10% του πληθυσμού στις κατεχόμενες περιοχές είναι Τουρκοκύπριοι, ενώ οι πολιτικοί στα κατεχόμενα είναι όμηροι της Τουρκίας. «Η Τουρκία διαλέγει μία «εικόνα», όπως ο Ακιντζί ή ο Ταλάτ ή κάποιος άλλος, ανάλογα με τη στρατηγική της. Αλλά μην ξεχνάς ότι οι παράνομοι έποικοι είναι αυτοί, που επιλέγουν ποιος θα είναι ο “ηγέτης” τους τώρα, και πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό. Το 1974 ήταν εισβολή και μετά η κατοχή συνεχίστηκε και αυτή τη στιγμή η αποικιοκρατία, η αποίκιση από έποικους συνεχίζεται».
Ο Οζ Καραχάν δήλωσε μάλιστα ότι για το Ισραήλ, η Τουρκία είναι σανίδα σωτηρίας, ακόμα κι αν σήμερα προσποιούνται ότι βρίσκονται σε σύγκρουση. Τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν τη Γάζα, τόνισε περνούν από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

πηγή