Τρόμος στην Τουρκία από φήμες για «στρατό» χιλιάδων ανδρών μεταναστών από το Αφγανιστάν

Ο δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής στην Τουρκία,  Φατίχ Αλτάιλι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου  με ένα νέο κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν προς την Τουρκία. «Με τρομάζουν αυτές οι φήμες, αισθάνομαι πόνο στο στομάχι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος παρουσιαστής δήλωσε ότι «ολόκληρος στρατός με πολιτικά ρούχα έρχεται από το Αφγανιστάν στην Τουρκία. Ανάμεσά τους δεν υπάρχουν γυναίκες, ηλικιωμένοι, ούτε παιδιά»

Ο Φατίχ Αλτάιλι επεσήμανε ότι οι μετανάστες που έρχονται στην Τουρκία από το Αφγανιστάν είναι μόνο άνδρες και δήλωσε ότι αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τον τουρκικό πληθυσμό.

Εμπλέκεται και η CIA;

2 143

O Αλτάιλι, δήλωσε ότι δεν είναι δικαιολογία ότι στην εξουσία στο Αφγανιστάν βρίσκονται τώρα οι Ταλιμπάν.

«Η ζωή του κάθε Τούρκου που θα βγαίνει στο δρόμο θα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Αυτοί οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν με τρομάζουν. Ισχύει αυτό που ακούγεται; Στέλνει η CIA αυτές τις ροές σε μας; Μπαίνουν νέοι Αμερικανοί πράκτορες;», δήλωσε ο Αλτάιλι στην εκπομπή του στο κανάλι του στο YouTube.

Στρατός με πολιτικά ρούχα

«Η μετανάστευση από το Αφγανιστάν με κάνει να πονάει το στομάχι μου.  Εντάξει φιλοξενήσαμε τους Σύρους, το καταλαβαίνουμε. Δεν τους επικρίνουμε, αισθανθήκαμε συμπάθεια για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά υπήρξε υπερβολική φιλοξενία , το 80 τοις εκατό από αυτούς θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Αλλά δεν καταλαβαίνουμε τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν. Η μετανάστευση από το Αφγανιστάν δεν είναι μια φυσιολογική μετανάστευση.  Από τη Συρία ήρθαν οικογένειες, γυναίκες και παιδιά. Αυτό που έρχεται από το Αφγανιστάν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

Είναι ένας στρατός με πολιτικά ρούχα που εισβάλει στην Τουρκία από το Αφγανιστάν. Ούτε γυναίκες, ούτε γέροι, ούτε παιδιά.

Στην Τουρκία έρχονται νέοι άνδρες από 20 έως 35 ετών, όλοι τους σε ηλικία στρατιωτικής θητείας.

Σε στρατιωτική τάξη, έρχονται σε σειρά. Γιατί έρχονται, ποιοι είναι; Υπάρχει ένα ολόκληρο Ιράν ανάμεσα. Περνούν αυτό το μέρος με τα γυαλιστερά ρούχα τους, ακόμη και τα παπούτσια τους δεν έχουν φθαρεί. Προφανώς έρχονται με όχημα. Πώς είναι έτσι μετανάστες;

«Οι Ταλιμπάν ήρθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν», λένε. Αυτό  είναι λάθος για μένα! Μείνετε εκεί και πολεμήστε τους Ταλιμπάν. θα μετατρέψουν αυτή τη χώρα σε χώρα διέλευσης πανδοχείου;

Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την Τουρκία. Μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να το δει και να επιτρέπεις μια τέτοια διαφορετική καταστροφή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

T24, Kamudanhaber,

The Hellenic Information Team