Τρόμος στις ΗΠΑ για το στρατηγικό χτύπημα στην Ουκρανία στις 29/12 με 160 ρωσικούς πυραύλους – Τα χειρότερα είναι εμπρός

Economist: Η Ρωσία επέφερε στρατηγικό χτύπημα στην Ουκρανία στις 29 Δεκεμβρίου 2023 καταστρέφοντας εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones – Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ρωσία απειλεί το ΝΑΤΟ… – Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση των ρώσων έγινε 29 Δεκεμβρίου
Η ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2023 θα μείνει ανεξίτηλη στην Ουκρανία… αφού με 160 πυραύλους και drones η Ρωσία συνέτριψε την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας…
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μια εβδομάδα οι ρώσοι έχουν εξαπολύσει 50 μαζικές επιθέσεις με συνολικά 340 πυραύλους και drones.

Η Ρωσία πραγματοποίησε την μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης προκαλώντας καταστροφές ασύλληπτες…
Τα βασικά εργοστάσια παραγωγής όπλων και drones καταστράφηκαν στην Ουκρανία, θέσεις μισθοφόρων διαλύθηκαν και γενικώς χτυπήθηκαν πολύ κρίσιμες υποδομές, ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία…
Το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που και οι αμερικανοί σοκαρίστηκαν, δεν το περίμεναν και δεν πρόλαβαν να προειδοποιήσουν την Ουκρανία…
Η Ρωσία από την πλευρά της προειδοποίησε… τα χειρότερα έρχονται… προσέξτε…
Με μαζικά πλήγματα τελειώνει για την Ουκρανία το 2023 που ήταν ένα ξακάθαρο έτος ηττών…
Η Ουκρανία απάντησε εκτοξεύοντας 32 drones σε διάφορες περιοχές τα οποία κατέρριψαν οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου.

Valerii Zaluzhnyi (Ουκρανός αρχηγός στρατού): Ρωσικό χτύπημα με 120 πυραύλους και 36 drones Shahed-136/131, έπληξαν στρατιωτικές υποδομές

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη σειρά επιδρομών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής πλήρους κλίμακας το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 36 drones Shahed-136/131 και περισσότερους από 120 πυραύλους διαφόρων μεγέθη σε βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές σε πόλεις Κίεβο, Kharkiv, Lviv, Dnipro, Zaporizhia και Οδησσό και στις περιφέρειες Sumy, Cherkasy και Mykolaiv.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν συνολικά 160 βλήματα στην Ουκρανία και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 27 Shaheds και 88 πυραύλους Kh-101, Kh-555 και Kh-55.
Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι πύραυλοι που αναχαιτίστηκαν σε σύνολο 120 ήταν 70 οπότε 50 πύραυλοι βρήκαν στόχους και ήταν καταστροφικοί.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Στρατηγός Valerii Zaluzhnyi ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν για πρώτη φορά τα 36 drones Shahed από τις βόρειες, νοτιοανατολικές και δυτικές κατευθύνσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου.
Ο Zaluzhnyi ανέφερε ότι ρωσικά στρατηγικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά αργότερα εκτόξευσαν τουλάχιστον 90 πυραύλους κρουζ Kh-101, Kh-555 και Kh-55 και οκτώ πυραύλους Kh-22 και Kh-32.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης την πόλη του Kharkiv με τροποποιημένους πυραύλους αεράμυνας S-300 και εκτόξευσαν συνολικά 14 βαλλιστικούς πυραύλους S-300, S-400 και Iskander-M από την κατεχόμενη Κριμαία και τη Ρωσία.
Ο Zaluzhnyi ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης πέντε υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal, τέσσερις πυραύλους Kh-31P και έναν πύραυλο κρουζ Kh-59 σε απροσδιόριστους στόχους στην Ουκρανία.
Κανένας Kinzhal δεν καταρρίφθηκε αναφέρουν ανεξάρτητες πηγές…

Τα εργοστάσια Malyshev στο Kharkiv και Artyom στο Κίεβο καταστράφηκαν

Οι επιθέσεις με πυραύλους στην Ουκρανία στις 29 Δεκεμβρίου είχαν στόχο τα στρατιωτικά εργοστάσια Malyshev στο Kharkiv και το Artyom στο Κίεβο, το λιμάνι και τα πληρώματα αεράμυνας στην Οδησσό και μια αποθήκη πυρομαχικών, καθώς και τις τοποθεσίες ξένων μισθοφόρων στο Lviv και το Yavorovsky.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σε μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας και drones.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή για εκρήξεις σε διάφορες πόλεις και περιοχές.
Στο Kharkiv, το εργοστάσιο Malyshev Transport Engineering Plant (KZTM), το οποίο αποτελεί μέρος της Ukroboronprom, η οποία, μεταξύ άλλων, παράγει και επισκευάζει άρματα μάχης, μηχανές αρμάτων μάχης και οχήματα μάχης πεζικού για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, χτυπήθηκε.
«Αρχικά, υπήρξαν δύο χτυπήματα στο εργοστάσιο του Malyshev, στη συνέχεια τα ασθενοφόρα πήγαν αμέσως εκεί.
Λίγο αργότερα, έγινε ένα χτύπημα στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Νο. 3, ξέσπασε μια ισχυρή φωτιά.
Μετά από αυτό υπήρξαν άλλα δύο χτυπήματα στο εργοστάσιο Malyshev, η πρώτη με πολύ καπνό, η δεύτερη με ισχυρή έκρηξη και φλόγες 50-70 μέτρων, όπως τόνισαν οι ντόπιοι».
Στο εργοστάσιο Malyshev υπήρχαν 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού την ώρα των επιθέσεων.
Παρείχε επίσης βίντεο με σειρήνες ασθενοφόρων και καπνό που ήταν ορατός μετά το χτύπημα του πυραύλου.
Συνολικά, κατεγράφησαν 15 χτυπήματα στο Kharkiv να σημειωθεί δεν ότι το εργοστάσιο Malyshev χτυπήθηκε και στις 21 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, τα χτυπήματα έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Artyom της ομώνυμης κρατικής εταιρείας, το οποίο, όπως και το εργοστάσιο του Malyshev στο Kharkiv, είναι μέρος της της Ukroboronprom.
Η Artyom Corporation είναι κατασκευαστής κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-αέρος, αυτοματοποιημένων συγκροτημάτων για την προετοιμασία και συντήρηση κατευθυνόμενων πυραύλων αεροσκαφών, ATGM, καθώς και οργάνων και εξοπλισμού για την αεροπορία.
Τα πυραυλικά χτυπήματα έπληξαν το Podol (μια συνοικία στο Κίεβο).
Στο Podol, είναι γνωστό, υπάρχουν αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά για αυτό.
Καταγράφηκε ένα χτύπημα στο εργοστάσιο Artem.
Και ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας, που πετούσε πίσω από τον πύραυλο της Ρωσίας, κατέστρεψε το επίγειο τμήμα του μετρό».
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα στο Zaporozhye και ακολούθησε έκρηξη.
Αναφέρουν ότι χτυπήθηκε μια αποθήκη πετρελαίου του Volnyansk, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Zaporozhye.
Αναφέρουν ότι η ουκρανική αεράμυνα χτύπησε ένα σπίτι, και επίσης ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας χτύπησε ένα τραμ που μετέφερε κατοίκους που περνούσαν.
Στην Οδησσό, επιβεβαιώθηκαν πέντε επιθέσεις σε υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη και τα περίχωρά της.
Ένα από τα χτυπήματα έπληξε το Neftegavan, όπου βρισκόταν το σύστημα αεράμυνας.
Τρία πυραυλικά χτυπήματα έπληξαν το λιμάνι, προκαλώντας έκρηξη.
Το λιμάνι αποκλείστηκε αμέσως και ασθενοφόρα έσπευσαν επίσης εκεί.
Το τελευταίο χτύπημα ήταν στο χωριό Kotovsky, μια αποθήκη με πυρομαχικά που στάλθηκε σιδηροδρομικώς στο μέτωπο».
Στην περιοχή του Lviv πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν τοποθεσίες ξένων μισθοφόρων.
Στο Lviv και την περιοχή Lviv, πράκτορες κατέγραψαν χτυπήματα σε τοποθεσίες ξένων μισθοφόρων στην επικράτεια του γηπέδου εκπαίδευσης Yavorovsky και στην ίδια την πόλη Lviv.

Εξουδετερώθηκαν τα drone των Ουκρανών

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τις περιφέρειες της Μόσχας, του Bryansk, του Kursk, του Oryol, του Belgorod και της Κριμαίας.
«Μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση UAV τύπου σταθερής πτέρυγας εναντίον εγκαταστάσεων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτράπηκε κατά τη διάρκεια της  νύχτας. Μέσα αεράμυνας κατά την υπηρεσία καταστράφηκαν στον αέρα και αναχαιτίστηκαν 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τα εδάφη των περιοχών Μόσχας, Bryansk, Kursk, Oryol», ανέφερε το υπουργείο.
Η αεράμυνα κατέστρεψε επίσης 13 πυραύλους πάνω από την περιοχή του Belgorod, ανέφερε λίγο αργότερα το υπουργείο.
Τέλος μηχανοκίνητο σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε  drone του ουκρανικού ναυτικού κοντά στην Κριμαία.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ρωσία απειλεί το ΝΑΤΟ… – Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση των Ρώσων έγινε 29 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden μίλησε για απειλές προς το ΝΑΤΟ σε σχέση με τη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία και κάλεσε τους συμπολίτες του να είναι περήφανοι που βοήθησαν την Ουκρανία.
Ο Biden, ο οποίος βρίσκεται σε νησί της Καραϊβικής κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς, εξέδωσε ειδική δήλωση στην οποία χαρακτήρισε την αεροπορική επιδρομή τη μεγαλύτερη από την αρχή των Βορειοανατολικών Αμυντικών Δυνάμεων• γι’ αυτήν, σύμφωνα με τον Αμερικανό ηγέτη, drones και υπερηχητικούς πύραυλοι και άλλοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας που μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Επομένως, «οι Αμερικανοί μπορούν να είναι περήφανοι» που υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Αλλά μέχρι το Κογκρέσο να αναλάβει δράση το νέο έτος, δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα και κρίσιμα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.
Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει τώρα τόνισε ο Biden.
Το διακύβευμα ξεπερνά την Ουκρανία.
Επηρεάζει το ΝΑΤΟ, την ασφάλεια της Ευρώπης και τη μελλοντική διατλαντική σχέση».
Σύμφωνα με τον Biden, η Ρωσία «απειλεί ορισμένους συμμάχους του ΝΑΤΟ», γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Τα ρωσικά χτυπήματα διέλυσαν μια από τις μεγαλύτερες πολεμικές βιομηχανίες της Ουκρανίας

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν μια από τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, πληροφορίες σχετικά με συμβόλαια μεγάλου εργοστασίου δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε μία από τις κρατικές πύλες της Ουκρανίας και αναφέρθηκε ο κύκλος των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται ο οργανισμός.
Πλέον το εργοστάσιο καταστράφηκε…
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας λειτουργεί πολύ άσχημα και κάνει λάθος.
«Είναι απλώς ντροπή», κατέληξε.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σε μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας και drones.

Vasily Nebenzya (Εκπρόσωπος Ρωσίας στον ΟΗΕ): Για την Ουκρανία τα χειρότερα είναι εμπρός, φιάσκο η αντεπίθεση

Τα στρατιωτικά σχέδια της Ουκρανίας απέτυχαν, επομένως το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί προστάτες του αντιμετωπίζουν «τα χειρότερα νέα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό, Vasily Nebenzya, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Τα στρατιωτικά σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου έχουν υποστεί απόλυτο φιάσκο, επομένως περιμένετε τα χειρότερα νέα για εσάς και τους Ουκρανούς πληρεξούσιους σας στο πολύ εγγύς μέλλον, ανεξάρτητα από το αν εγκρίνονται νέα πακέτα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας για τον Zelensky και τη συμμορία του στην Ουάσιγκτον ή τις Βρυξέλλες αυτό θα καθυστερήσει μόνο την αγωνία του καθεστώτος του, αλλά δεν θα την αποτρέψει» τόνισε ο Nebenzya.
Το στοίχημα για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης στο πεδίο της μάχης απέτυχε, δήλωσε ο διπλωμάτης, αποκαλώντας μια στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας έναν απολύτως ανέφικτο στόχο.
Ο μόνιμος εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία δεν έχει και δεν θα έχει πλέον τους πόρους για να διατηρήσει την κατάσταση στη γραμμή επαφής μάχης και, επιπλέον, να επιτύχει μια καμπή στη σύγκρουση υπέρ της.
Όπως τόνισε ο Nebenzya, οι απειλές που προέρχονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ σίγουρα θα εξαλειφθούν – είτε στο πλαίσιο μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης είτε χρησιμοποιώντας πολιτικά και διπλωματικά όργανα.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και «δεν θα υπάρξει καμία βαθιά και όμορφη νίκη».

Μετά το σοκ στις 29 Δεκεμβρίου η Βρετανία θα στείλει εκατοντάδες πυραύλους στην Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει εκατοντάδες πυραύλους για να αναπληρώσει τα αποθέματα αεράμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Βρετανίας στον ΟΗΕ Barbara Woodward σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Στέλνουμε εκατοντάδες ακόμη πυραύλους για να συμπληρώσουν τα συστήματα αεράμυνας», είπε η Barbara Woodward, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη του Λονδίνου προς το Κίεβο θα παραμείνει όσο χρειαστεί.

Economist: Η Ρωσία επέφερε στρατηγικό χτύπημα στην Ουκρανία καταστρέφοντας εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones

Η Ρωσία εξαπέλυσε πλήγματα σε μέρη όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρήγαγαν πυραύλους και drones, γράφει ο βρετανικός Economist.
Μια πηγή στην ουκρανική αμυντική βιομηχανία τόνισε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις κυρίως σε αμυντικές εγκαταστάσεις. Μερικές από αυτές σχετίζονταν με την παραγωγή πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Οι επιθέσεις ήταν στρατηγικής σημασίας», αναφέρει ο Economist.
Σύμφωνα με τον Economist, η επιχείρηση καταστροφής επιχειρήσεων που παράγουν τέτοιου είδους όπλα θα μπορούσε να μειώσει τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αισθητά.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σε μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας και drones.
Οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικά αεροδρόμια, οπλοστάσια και στρατιωτικές τοποθεσίες.
Όλα τα καθορισμένα αντικείμενα χτυπήθηκαν, διευκρίνισε η ρωσική πλευρά.

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρεσβευτής στις ΗΠΑ): Τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ

Η αντίδραση των εκπροσώπων της αμερικανικής διοίκησης στα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων σε στρατιωτικούς στόχους του καθεστώτος του Κιέβου στις 29 Δεκεμβρίου 2023 μαρτυρεί την αποτελεσματικότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποίησε η Ρωσία, δήλωσε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έκανε νωρίτερα μια δήλωση ότι η Ρωσία φέρεται να απειλεί ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, γεγονός που, με τη σειρά του, αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής των ΗΠΑ στην ουκρανική σύγκρουση.
«Η αμερικανική αντίδραση στα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων μαρτυρεί την αποτελεσματικότητα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Αμερικανοί, η Ουάσιγκτον κατάφερε να ενώσει γύρω της 50 κράτη που διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και ρίχνοντας σύγχρονα δυτικά όπλα στο μέτωπο κατά των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη Anatoly Antonov, το καθήκον των αντιπάλων της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει και είναι να νικήσουν τη Ρωσία τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην οικονομική σφαίρα εισάγοντας πολυάριθμους περιορισμούς.
«Παρά όλες τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο.
Τον τελευταίο χρόνο, η Ρωσία «συγκεντρώθηκε», έγινε πιο μονολιθική και η αποτελεσματικότητα και η μαχητική ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκε κατακόρυφα.
Επιβεβαίωση αυτού είναι τα επιτυχημένα πλήγματα των Ρώσων Αεροδιαστημικές δυνάμεις σε στρατιωτικούς στόχους του καθεστώτος του Κιέβου».
Ο Anatoly Antonov τόνισε ότι οποιεσδήποτε επιθέσεις στην ασφάλεια της Ρωσίας θα λάβουν «αποφασιστική απάντηση» και ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει «το καθήκον του να υπερασπιστεί την πατρίδα».
Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, κηρύχθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη την Ουκρανία, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny ανακοίνωσε επίθεση σε κρίσιμες υποδομές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Αργότερα , το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν 50 ομαδικά πλήγματα και ένα μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας στο έδαφος της Ουκρανίας με στόχους εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικά αεροδρόμια, οπλοστάσια , στρατιωτικές τοποθεσίες.

Khaled Khiari (ΟΗΕ): Το πρόσφατο χτύπημα στην Ουκρανία ήταν το μεγαλύτερο από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Η τελευταία (29/12/2023) μαζική ρωσική επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας ήταν μία από τις μεγαλύτερες από τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τον Ειρηνικό, Khaled Khiari, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Τα πλήγματα αντιπροσώπευαν μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις από τον Φεβρουάριο του 2022», τόνισε ο Khiari.
Όπως αναφέρθηκε, στις 29/12/2023 κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη την Ουκρανία, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οι αρχές ανέφεραν εκρήξεις στο Κίεβο, την Οδησσό, το Lviv, το Kharkiv, την Zaporizhia καθώς και στις περιοχές Khmelnitsky, Sumy και Ternopil.
Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko ανέφερε ζημιές στον σταθμό του μετρό Lukyanovskaya.
Αργότερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας στο έδαφος της Ουκρανίας

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Λιθουανία είναι ένα κανίς που γαβγίζει

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter, συνέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, Gabrielius Landsbergis με ένα κανίς που γαβγίζει στη Ρωσία, καθώς σχολίασε την ανάρτηση του υπουργού στο κοινωνικό δίκτυο Χ για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σε μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας και drones.
Οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικά αεροδρόμια, οπλοστάσια και στρατιωτικές τοποθεσίες.
Ο Landsbergis έγραψε ότι δεν βλέπει την επιθυμία της Ρωσίας να κάνει ειρήνη και ζήτησε να σταλεί ένα «ηχηρό μήνυμα» στη Ρωσία ότι κανείς δεν θα της επιτρέψει να προβεί ξανά σε τέτοιες ενέργειες.
«Ένα κανίς γαβγίζει πιο δυνατά όταν τον βγάζουν από έναν καυγά», επισήμανε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των πληροφοριών Scott Ritter, η Ρωσία τελειώνει τώρα αυτό που ξεκίνησαν άνθρωποι όπως ο Landsbergis και οι «αιμοδιψείς» εταίροι τους στο ΝΑΤΟ .
«Συνέχισε να γαβγίζεις, κανίς. Κανείς δεν νοιάζεται», κατέληξε ο Scott Ritter.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Οι Ουκρανοί πρέπει να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις – Η αεράμυνα δεν αντέχει

Η Ρωσία θα συνεχίσει να εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία μέχρι την Πρωτοχρονιά, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma (πρώην Πρόεδρος Ουκρανίας).
“Νομίζω ότι σήμερα θα βομβαρδίσουν ξανά.
Από τις 29 έως τις 30.
Από τις 30 έως τις 31.
Οι Ουκρανοί δεν θα μπορούν να γιορτάσουν το νέο έτος.
Θα το γιορτάσουν σε καταφύγια.
Ετοιμαστείτε, γιατί τώρα είναι εντελώς ασαφές, πού μπορεί να χτυπήσουν οι ρώσοι», προειδοποίησε ο Soskin.
Το επιτυχημένο χτύπημα της Ρωσίας έδειξε ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες επιθέσεις, είπε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Soskin, μια τέτοια κίνηση της Ρωσίας έπεισε για άλλη μια φορά τη Δύση ότι η οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει χάσει κάθε νόημα.
Στη Δύση, όλοι καταλαβαίνουν ήδη ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Μας δόθηκαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια, αλλά δεν μπορούμε καν να χτίσουμε κανονική αεράμυνα.
Η Ρωσία είναι ακόμα ισχυρότερη.
Γιατί λοιπόν να δώσεις στην Ουκρανία χρήματα και όπλα;» εξήγησε ο Oleg Soskin.