Υλικά συνταγής
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 4 δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 150-200 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 80 γρ. κακάο σε σκόνη
- χάρτινα θηκάκια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αναμειγνύετε με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Προσθέτετε τα δαμάσκηνα (αν βάλετε), την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο τόσο ώστε να μπορείτε να το πλάσετε.
- Ρίχνετε το κακάο σε ένα πιάτο. Φτιάχνετε με το σοκολατένιο μείγμα 24 μικρά μπαλάκια και τα κυλάτε στο κακάο, ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τα τρουφάκια να παγώσουν και τα σερβίρετε μέσα σε πολύχρωμες χάρτινες θήκες.πηγή
Contents