Υλικά
10 τσουρεκάκια ή ένα μεγάλο
-
500 γρ. αλεύρι
-
100-165 γρ. ζάχαρη
-
125 ml ταχίνι
-
15 γρ. ξερή μαγιά
-
50 ml χλιαρό νερό
-
100 ml χυμό πορτοκαλιού στους 40 C
-
μαχλέπι, κακουλέ
-
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.
-
Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.
-
Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.
-
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.
-
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.
-
Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.
-
Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.
-
Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα