Β.Ζελένσκι σε ΗΠΑ: «Να μας δείξετε τώρα τι πληροφορίες έχετε για την υποτιθέμενη ρωσική εισβολή»

σχόλιο Γ.Θ : Θυμάστε τα υποτιθέμενα χημικά όπλα του Σαντάμ για τα οποία μπήκαν οι αμερικανοφονιάδες στο Ιράκ και τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν; Ακόμα και η μαριονέτα της Δύσης ο Ζελένσκι, κατάλαβε (επιτέλους), ότι τόσο αυτός όσο και η χώρα του είναι αναλώσιμοι για τους αμερικανοφονιάδες. Το θέμα είναι αν θα κάνει κάτι για αυτό ή θα συνεχίζει να αποδέχεται το ρόλο της μαριονέτας…
[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε από τις ΗΠΑ να «μοιραστούν» τις  πληροφορίες που λένε ότι έχουν υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στη χώρα του και μάλιστα την αρχόμενη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.  

Τα υποτιθέμενα σχέδια εισβολής, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, λέγεται ότι περιγράφουν λεπτομερώς συγκεκριμένες διαδρομές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ρωσικές μονάδες και αναλύθηκαν από την CIA και το Πεντάγωνο πριν παραδοθούν στον πρόεδρο  Τζο Μπάιντεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε πάντως σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν την κρίση, αφού τα «εξαιρετικά λεπτομερή» σχέδια πυροδότησε φόβους για πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο Μπλίνκεν είπε νωρίτερα σήμερα ότι η κρίση έφτασε σε μια «κομβική στιγμή», προσθέτοντας ότι συνεχίζουν να υπάρχουν «πολύ ανησυχητικά σημάδια ρωσικής κλιμάκωσης», συμπεριλαμβανομένων νέων δυνάμεων που φτάνουν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης σήμερα το απόγευμα, ο κ. Ζελένσκι είπε στις ΗΠΑ: «Εάν έχετε 100 τοις εκατό σίγουρες πληροφορίες για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρακαλούμε μοιραστείτε τις μαζί μας».

Πρόσθεσε δε, ότι συνειδητοποίησε ότι «τέτοιοι κίνδυνοι υπάρχουν» και ότι η χώρα του παραμένει έτοιμη να λάβει κάθε μέτρο απαραίτητο και «από κάθε σύνορο».

πηγή