Βγαίνει σε δημοπρασία το πιο ακριβό ουίσκι του κόσμου, ηλικίας 97 ετών

Ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan, 97 ετών, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από το οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ, εμφιαλωμένο μετά από ωρίμανση σε βαρέλια σέρι για έξι δεκαετίες.


Μόλις 40 μπουκάλια παρασκευάστηκαν το 1986, αλλά δεν διατέθηκαν στην αγορά. Αντίθετα προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες του Macallan ενώ κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο σε δημοπρασία σημειώνεται ρεκόρ.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου και εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατ. λιρών, κάτι που σημαίνει ότι ένα μόνο σφηνάκι των 25 ml θα αξίζει μεταξύ 25.000 και 40.000 λιρών

«Το Macallan του 1926 είναι το μοναδικό ουίσκι που κάθε δημοπράτης θέλει να πουλήσει και κάθε συλλέκτης να αποκτήσει», δήλωσε ο Τζόνι Φάουλ(Jonny Fowle), επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s.

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα φέρω ένα μπουκάλι σε δημοπρασία του Sotheby’s για πρώτη φορά από τότε που σημειώσαμε το ρεκόρ για αυτή τη κατηγορία πριν από τέσσερα χρόνια.»

Σύμφωνα με τον Guardian αυτό το σπάνιο μπουκάλι ουίσκι είναι απίθανο να ανοιχτεί για κατανάλωση. Από τα 40 πολύτιμα μπουκάλια ένα μόνο έχει ανοιχτεί, ένα αγνοείται και ένα πιστεύεται ότι καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού σεισμού του 2011.

πηγή