Βίντεο: Ουκρανική δύναμη παγιδεύεται στο μέτωπο της Ζαπορίζια και εξολοθρεύεται από τους Ρώσους

Οι Ρώσοι παραπλάνησαν τους Ουκρανούς και οδήγησαν τις δυνάμεις τους σε παγίδα, η οποία οδήγησε σε αφανισμό ένα ολόκληρο ουκρανικό τάγμα, στο αριστερό πλευρό του μετώπου της Ζαπορίζια.

Οι Oυκρανοί είχαν ξεκινήσει σφοδρές επιθέσεις από τις πρωινές ώρες κατά των ρωσικών γύρω από το Ορέκχοβο, το Λομπκόβοε και την Νοβοσέλοβκα και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι τα συνηθισμένα.

Πολλές απώλειες, πολλοί νεκροί και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι Ουκρανοί πιέζονται από τον χρόνο και προσπαθούν να εντοπίσουν ή να δημιουργήσουν κάποιο ασθενές σημείο ή κάποιο ρήγμα στην ρωσική αμυντική διάταξη.

Σύμφωνα με αναφορές, για πρώτη φορά οι Ουκρανοί σήμερα χρησιμοποίησαν τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.


Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο του Μπάκχμουτ και ιδιαίτερα γύρω από την Κλισίιβκα αλλά η ρωσική Αεροπορία χτύπησε σήμερα ανηλεώς όλους τους μεγάλους ουκρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς με βόμβες FAB500.

H Kλισίιβκα παρά το γεγονός ότι στην Δύση έλπιζαν ότι θα είχε πέσει… προχθές, παραμένει σε ρωσικά χέρια.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι πως από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης οι Ρώσοι δείχνουν να διατηρούν μία σχετική ηρεμία ακόμα και όταν υποχωρούν από κάποιες αμυντικές θέσεις τους.

Αντίθετα, οι Ουκρανοί είναι σαφές ότι νιώθουν την πίεση του χρόνου. Γιατί μια αντεπίθεση πρέπει να παράξει αποτελέσματα γρήγορα.


πηγή