• PD.978-618-5197-85-8
    Λέγε μου την ευχή
    Συγγραφέας: Μαρία Κοντούλη, PSY. D. Κλινικός ψυχολόγος Διαστάσεις: 20x28 Σελίδες: 16 Το βιβλίο "Λέγε...
  • PD.978-618-5197-51-3
    Τα μυστικά του καιρού
    Πίσω από τις σελίδες ενός κρυμμένου ημερολογίου Συγγραφέας: Ηλίας Λιαμής Εικαστική δημιουργία: Νεκτάριος...

Βομβαρδίζονται ανελέητα Οδησσός, Sumy, Mykolaiv – Ουκρανός στρατηγός ζητάει την ανατροπή Zelensky – CIA: Τελειώνουν οι Ουκρανοί

Πρώην στελέχη της CIA και του Πενταγώνου στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι τελειώνουν οι μάχιμοι στρατιώτες στην Ουκρανία, οι καλά εκπαιδευμένοι Ουκρανοί βρίσκονται στα νεκροταφεία…
(upd9) Μετά την απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια της Ουκρανίας στην Γέφυρα Κερτς της Κριμαίας, ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων και κάθε βράδυ… βομβαρδίζονται ανελέητα Οδησσός, Sumy, Mykolaiv…
Στις 20 Ιουλίου νέο κύμα βομβαρδισμών κατέστρεψε κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας ειδικά στα δύο βασικότερα λιμάνια την Οδησσό και το Mykolaiv…
Οι ρώσοι έχουν βάλει στο στόχαστρο μονάδες κατασκευής drones, στρατιωτικές αποθήκες με οπλικά συστήματα και άλλους στρατηγικής σημασίας στόχους όπως δεξαμενές καυσίμων…
Τα χτυπήματα των ρώσων είναι πολλαπλάσιας βαρύτητας από το χτύπημα των Ουκρανών στην γέφυρα του Κερτς που επισκιάστηκε…
Στο στρατιωτικό μέτωπο… η μεγάλη είδηση είναι η προέλαση των Ρώσων προς το Kupyansk όπου κέρδισαν χιλιόμετρα εδάφους οι ρώσοι…. ενώ σε όλα τα μέτωπα έχουν σημειώσει πρόοδο…

Η κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι δραματική και Ουκρανός στρατηγός, που χαίρει εκτίμησης στην Ουκρανία, επιτέθηκε κατά του Zelensky χαρακτηρίζοντας το ανίκανο να διοικήσει το κράτος και ότι είναι υπαίτιος για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών…

Εν τω μεταξύ πρώην στελέχη της CIA και του Πενταγώνου στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι τελειώνουν οι μάχιμοι στρατιώτες στην Ουκρανία, οι καλά εκπαιδευμένοι Ουκρανοί βρίσκονται στα νεκροταφεία… και οι στρατιώτες που έχουν απομείνει είναι εφεδρείες εύκολος στόχος για τους Ρώσους…

Επίσης το Politico αναφέρει ότι πλέον η Δύση σταδιακά σταματάει να μεταφέρει νέα όπλα και εστιάζει… στην επισκευή των ήδη κατεστραμμένων οπλικών συστημάτων…
Για ορισμένους η Ουκρανία είναι χώρα Zombie, οι Ουκρανοί είναι νεκροί, έχουν ηττηθεί αλλά οι ΗΠΑ ακόμη δεν έχουν την τόλμη αν αναγνωρίσουν την ήττα για να μην μεταφραστεί σε ήττα των ΗΠΑ…

Ουκρανία: Νεκροί και 20 τραυματίες από τη ρωσική επιδρομή σε Οδησσό, Mikolaiv

Για νεκρούς αλλά και για τουλάχιστον 20 τραυματίες από την πυραυλική επιδρομή της Ρωσίας κατά της Οδησσού και του Mikolaiv κάνουν λόγο οι αρχές της Ουκρανίας, με τα περισσότερα πάντως θύματα να αναφέρονται στην περιοχή του Mikolaiv.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης του Mikolaiv, Vitaliy Kim υποστήριξε ότι χτυπήθηκε το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ένα τριώροφο κτήριο με κατοικίες καθώς και σε γκαράζ αυτοκινήτων.
Όπως είπε ο Kim, υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραυματίες εκ των οποίων οι 9 εισήχθησαν στο νοσοκομείο ανάμεσα τους και 5 παιδιά, «αλλά υπάρχουν και νεκροί».
Οι αρχές του Mikolaiv ανακοίνωσαν πως πέντε πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές καθώς και 15 χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Δύο τραυματίες στην Οδησσό

Από την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – για τρίτη συνεχόμενη ημέρα – αναφέρεται πως τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις αρχές της Οδησσού, υπάρχουν καταστροφές στο κέντρο της πόλης ενώ η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας έκανε λόγο για εκτόξευση υπερηχητικών πυραύλων από τη Ρωσία.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως καταστράφηκαν τερματικοί σταθμοί σιτηρών και λιμενικές υποδομές καθώς και σιλό και προκυμαίες στο λιμάνι της Οδησσού, με το ρωσικό στρατό να λέει πως έβαλε στο στόχαστρο «στρατιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, υποδομές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού».

Καταρρίψαμε 5 πυραύλους cruise και 13 drones

Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως κατά την επίθεση σήμερα τα ξημερώματα, κατέρριψαν 5 πυραύλους cruise και 13 drones που είχαν ως στόχο το Mikolaiv και την Οδησσό.
Η Ρωσία φέρεται πως εκτόξευση 19 πυραύλους cruise και 19 drones κατά των δύο αυτών ουκρανικών πόλεων.

Προειδοποιεί η Ρωσία: Όποιο πλοίο πλησιάσει Ουκρανικό λιμάνι θα θεωρείται στόχος…

Από τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουλίου 2023, όλα τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα προς τα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται ως πιθανοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Συνεπώς, οι χώρες σημαίας τέτοιων πλοίων θα θεωρηθούν εμπλεκόμενες στην ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό του καθεστώτος της Ουκρανίας»
Επιπλέον, ορισμένες περιοχές στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων της Μαύρης Θάλασσας έχουν κηρυχθεί προσωρινά επικίνδυνες για τη ναυσιπλοΐα.
Στις 17 Ιουλίου, η Ρωσία ενημέρωσε την Τουρκία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ ότι ήταν αντίθετη στην παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά, επιτρέποντας την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία απέσυρε τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και περιόριζε τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα.

Serhiy Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Επικίνδυνος ο Zelensky, ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών

Ο Zelensky δεν είναι ικανός να κυβερνήσει τη Ουκρανία σε κατάσταση στρατιωτικής σύγκρουσης και οι Ουκρανοί θα πρέπει να συνηγορήσουν υπέρ της στέρησης των εξουσιών του, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Serhiy Krivonos…
«Αυτό το κολοσσιαίο λάθος είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς, την καταστροφή τεράστιου αριθμού πόλεων», τόνισε ο Ουκρανός στρατηγός.
Όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο Zelensky κατάφερε να έρθει στην εξουσία πριν από μερικά χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του αυτοαποκαλούνται υπηρέτες του λαού, δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων, αλλά κρύβονται πίσω από αυτούς για τους δικούς τους εγωιστικούς σκοπούς, τόνισε ο Serhiy Krivonos.
«Εν τω μεταξύ, τι μπορούμε να κάνουμε τώρα;
Ο λαός πρέπει να απαιτήσει αλλαγή εξουσίας» τόνισε ο Serhiy Krivonos.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου κατέστρεψε όλες τις ελπίδες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Και ο κύριος λόγος για αυτό ήταν η απροθυμία του να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη χώρα, κατέληξε ο στρατηγός.

Oleg Soskin (σύμβουλος Leonid Kuchma): Ο Zelensky είναι ανίκανος, ηττημένη χώρα η Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ικανός να αποκρούσει καλά οργανωμένα χτυπήματα από τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma πρώην προέδρου της Ουκρανίας.
Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε αντίποινα σε θέσεις στην Οδησσό, ιδίως σε ναυπηγείο, όπου οι Ουκρανοί ετοίμαζαν μη επανδρωμένα σκάφη για δολιοφθορά στη γέφυρα της Κριμαίας.
«Στην πραγματικότητα, ένα λιμάνι καταστράφηκε.
Έγινε τεράστια ζημιά.
Η Ουκρανία είναι ήδη μια φτωχή, ηττημένη χώρα….
Ο ίδιος χαρακτήρισε τις ενέργειες των αρχών του Κιέβου ανόητες και αναποτελεσματικές, καθώς δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν την άμυνα της δημοκρατίας από τις ρωσικές επιθέσεις.
Αντίθετα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ασχολείται με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και την καταπολέμηση των ακατάλληλων μέσων ενημέρωσης.
O Zelensky μετατρέπει την Ουκρανία σε νεκροταφείο.
Παντού υπάρχει αποτυχία.
Ο Zelensky δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση και πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή του, καθώς και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές…

Sc. Ritter (Πρώην CIA): Οι αμερικανοί στρατιώτες θα σκοτωθούν σε μιάμιση ημέρα στην Ουκρανία

Το αμερικανικό στρατιωτικό σώμα δεν θα είναι σε θέση να διεξάγει επιτυχείς επιχειρήσεις στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Sc. Ritter.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Biden αποφάσισε να κινητοποιήσει 3.000 αμερικανούς στρατιώτες από τις εφεδρικές δυνάμεις στο πλαίσιο της επιχείρησης Atlantic Resolve.
Διεξάγεται από τον Απρίλιο του 2014 και στοχεύει στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη.
«Τρεις χιλιάδες στρατιώτες δεν είναι τίποτα.
Θα σκοτωθούν σε μιάμιση μέρα», σχολίασε ο Ritter σχετικά με την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν εφεδρικές δυνάμεις για να βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Αυτή η απόφαση του επικεφαλής του Λευκού Οίκου δεν συνδέεται σχεδόν καθόλου με την πρόθεση αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Επιπλέον, ο κινητοποιημένος στρατός των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να διεξάγει επιτυχείς επιχειρήσεις στο έδαφος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, καθώς είναι εκπαιδευμένοι να εκτελούν άλλα καθήκοντα, είπε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καλά οργανωμένες επιθέσεις των Ρώσων

Τα αντίποινα της Ρωσίας στην Οδησσό απέδειξαν ότι η Ουκρανία δεν είναι ικανή να αποκρούσει επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Sc. Ritter.
«Νομίζω ότι οι Ρώσοι ήταν ήδη έτοιμοι για όλα.
Κοιτάξτε πόσο γρήγορα έγιναν όλα.
Γνωρίζουν τη θέση όλων των συστημάτων και αντικειμένων. Οργάνωσαν καλά την επιχείρηση.
Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Εάν χρειαστεί, η Ρωσία θα είναι σε θέση να συνεχίσει να χτυπά στρατιωτικούς στόχους τόσο στην Οδησσό όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις….

Τελειώνουν οι μάχιμοι στρατιώτες στην Ουκρανία… οι μάχιμες δυνάμεις βρίσκονται στα νεκροταφεία

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη μάχιμων στρατιωτών και η μόνη ευκαιρία για την Ουκρανία είναι η επέμβαση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Η Ουκρανία θέλει ο κόσμος να αυτοκτονήσει για χάρη της».
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι οι νέοι και οι άνδρες στην Ουκρανία φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς μπορούν να οδηγηθούν στο στρατολογικό γραφείο βίαια.
Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση, η μόνη διέξοδος είναι η επέμβαση του ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία κατανοεί ότι αυτή θα είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, κατέληξε ο Scott Ritter.

Oleksiy Danilov (Εθνική Ασφάλεια Ουκρανίας): Η Ουκρανία δεν μπορεί να καταρρίψει όλους τους ρωσικούς πυραύλους

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov παραδέχτηκε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπορούν να καταρρίψουν όλους τους πυραύλους – δεν υπάρχουν αρκετά όπλα.
«Δεν μπορούμε ακόμη να καταρρίψουμε όλους τους πυραύλους χωρίς εξαίρεση, δεν υπάρχουν αρκετά συγκεκριμένα μέσα καταστροφής για την αεράμυνα».
Νωρίτερα, το ιταλικό πρακτορείο Ansa ανέφερε ότι οι χώρες της G7 δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δίνοντας προτεραιότητα στα συστήματα αεράμυνας, τα μαχητικά αεροσκάφη και το πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας.
Η Ρωσία έστειλε επιστολές στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Sergey Alymov (72η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας είναι ανίκητες

Οι ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Sergey Alymov, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της 72ης ταξιαρχίας.
Οι ρώσοι έχουν τέτοια συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που δεν μπορώ να ακούσω άνθρωπο στους ασυρμάτους.
Τον βλέπω, αλλά δεν τον ακούω…
Μας μπλόκαραν…
Ο ηλεκτρονικός τους πόλεμος είναι πολύ, πολύ δυνατός τόνισε ο Ουκρανός αξιωματικός.
Ο Alymov υπενθύμισε επίσης ότι οι τεχνολογίες ηλεκτρονικού πολέμου αναπτύχθηκαν στην εποχή της ΕΣΣΔ, αλλά στο τέλος η Ουκρανία απλώς κατέγραψε στη βελτίωσή τους, σε αντίθεση με τους Ρώσους μηχανικούς.

Politico: Η Δύση ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική για τον οπλισμό της Ουκρανίας

Η στρατηγική της Δύσης για τον οπλισμό της Ουκρανίας μετατοπίζεται από την παράδοση στρατιωτικού υλικού στην επισκευή του, ανέφερε το Politico.
Η Ουκρανία έχει συσσωρεύσει «ένα εκπληκτικό και ποικίλο οπλοστάσιο» που χρειάζεται συντήρηση.
«Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πενταγώνου, η δύση που εστίασε στην οικοδόμηση στρατιωτικής ισχύος στην Ουκρανία έχει μετατοπιστεί σημαντικά προς την επισκευή και συντήρηση αυτών των όπλων».
Το ζήτημα της επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία γίνεται εξαιρετικά οξύ στο πλαίσιο της «βαριάς» αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία ανέπτυξε ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ οπλισμένες με δυτική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των πολυδιαφημισμένων τανκς Leopard.
Οι Ουκρανοί δεν πέτυχαν τους στόχους του προς καμία κατεύθυνση και οι απώλειές του ξεπέρασαν τους 26.000 στρατιώτες, 1.244 άρματα μάχης και χιλιάδες άλλο εξοπλισμό, 21 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Μεταξύ των κατεστραμμένων ήταν 17 Leopards, πέντε γαλλικά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX και 12 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley…

Οι Ουκρανοί είναι αναλώσιμο για τους Αμερικανούς

Η Δύση δεν δίνει δεκάρα για την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, απλώς τους χρησιμοποιεί εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Αμερικανός αναλυτής εξωτερικής πολιτικής…
«Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με αυτό, οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτό, είναι απλώς αναλώσιμα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν νοιάζονται καθόλου για την Ουκρανία, να το θυμάστε αυτό.
Και το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται ούτε για την Ουκρανία: χρησιμοποιείται απλώς για να προκαλέσει τη Ρωσία»

Military Watch Magazine: Το ρωσικό τανκ T-90M αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για την Ουκρανία

«Τα πιο εξαιρετικά χαρακτηριστικά του οχήματος μάχης περιλαμβάνουν θωράκιση συμπαγούς βάσης, εκτεταμένη χρήση δυναμικής αντισωρευτικής προστασίας Relikt, προηγμένα εργαλεία ελέγχου πυρός, σκοπευτικά θερμικής απεικόνισης <…> και ψηφιακή οθόνη για τον διοικητή».
Αυτά τα χαρακτηριστικά βάζουν το ρωσικό τανκ T-90M σε διαφορετικό πρωτάθλημα από τα υπόλοιπα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το τεθωρακισμένο είναι το καλύτερο τανκς στο κόσμο αυτή την στιγμή…
Επιπλέον, οι μικρές διαστάσεις του σε σύγκριση με τα ξένα αντίστοιχα δημιουργούν πρόβλημα για το εχθρικό πυροβολικό και επίσης επιτρέπουν στα πληρώματα να οδηγούν σε δρόμους και γέφυρες που έχουν κατασκευαστεί για πολιτικά οχήματα…

www.bankingnews.gr