Επίκαιρα

Βουλγαρία_Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ: Ο αγώνας για την εξαφάνιση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει φθάσει στα άκρα

Ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τους ορθοδόξους χριστιανούς της Ουκρανίας, οι οποίοι υφίστανται απηνείς διώξεις, που τους στερούν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται πλησίον των ιερών τους κειμηλίων και στους οικείους τους ναούς.

Σε απαντητική επιστολή στον μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκά επεσήμανε: «Έλαβα την αδελφική επιστολή Σας, η οποία μας προκάλεσε βαθύτατο πόνο ψυχής. Εμείς, αγαπητέ Δέσποτα, γνωρίζαμε για τα τεράστια προβλήματα στη ζωή της αδελφικής κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά ουδόλως σκεπτόμασταν ότι ο αγώνας για την εξαφάνιση της Αγίας Εκκλησίας σας έχει φθάσει σε τέτοια άκρα».

Η επιστολή του μητροπολίτη Λουκά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Λόβετς και από σειρά δημοφιλών κοινωνικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, καθώς και από μια κεντρική εφημερίδα της Βουλγαρίας. Αυτές οι δημοσιεύσεις προκάλεσαν μεγάλο αριθμό σχολίων αναγνωστών, οι οποίοι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι παρόμοια είναι δυνατό να συμβαίνουν στην Ουκρανία και εξέφρασαν τη μέγιστη συμπάθεια και υποστήριξη προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πνευματικό αλάτι της Πατρίδας σας, όπου κατοικεί πλήρως η χάρη του Αγίου Πνεύματος, η Εκκλησία σας νυχθημερόν δέεται του Θεού υπέρ ειρήνης, ευσταθείας και από Θεού ευλογίας στην πατρίδα σας την Ουκρανία και υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου. Επομένως, κάθε πόλεμος κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι πόλεμος κατά του Αρχιποίμενα και Σωτήρα Κυρίου Ιησού Χριστού», τόνισε ο μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ, απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκά.

 

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!