Επίκαιρα

«Βράζει» και το Λιμενικό για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων: «Αδιανόητος ο οικονομικός εκφοβισμός»

Συνεχώς μεγαλώνουν οι αντιδράσεις στα κυβερνητικά σχέδια επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού με φορείς και ομάδες εργαζομένων να βρίσκονται πλέον σε επίπεδο γενικού αναβρασμού.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, την αρχή έκαναν οι υγειονομικοί, με την ΠΟΕΔΗΝ να μιλάει για χιλιάδες αναστολές και να καταγγέλλει πως πολλοί υγειονομικοί εμβολιάστηκαν από φόβο. 

Τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η ΟΕΝΓΕ έχουν πάρει θέση υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στοχοποιήσει τους υγειονομικούς που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ως υπεύθυνους για τη διασπορά, τη στιγμή που η ίδια δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης και ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Την σκυτάλη πήραν οι αστυνομικοί, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας να αντιτίθεται κατηγορηματικά στη διάκριση των συναδέλφων της σε εμβολιασμένους και μη και θα ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα μέλη της με κάθε κόστος, απορρίπτοντας κάθε είδους διχαστικό διαχωρισμό.

Από ότι φαίνεται, ο ασκός του Αιόλου φαίνεται να έχει ανοίξει για τα καλά, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της, η Π.Ο.Λ. αναφέρει τα εξής:

‘Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας, με τις οποίες καταδικάσαμε κάθε προοπτική υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με μεγάλη μας λύπη  ενημερωθήκαμε ότι απεστάλησαν σε Υγειονομικές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος διαταγές  αναστολής εργασίας σε συναδέλφους που  εκτελούν διοικητικά καθήκοντα.

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε ποινή αναστολής εργασίας και αντιτιθέμεθα σε παραδειγματικές τιμωρίες με αποκλειστικό σκοπό  τον εκφοβισμό των συνάδελφων και την  οικονομική εξόντωσή τους, προκειμένου να εξαναγκαστούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Θεωρούμε δε αδιανόητο σε ένα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που τα τελευταία χρόνια κάθε υπηρεσιακή ανάγκη καλύπτεται με αποσπάσεις και διαθέσεις, να μην προκρίνεται ως λύση η αντικατάστασή τους και η μετακίνησή τους σε Υπηρεσία που δεν απαιτείται εμβολιασμός. 

Ως Π.Ο.Λ στεκόμαστε δίπλα σε κάθε Συνάδελφο που απειλείται με απώλεια μισθού και κάθε υπηρεσιακής κάλυψης και προστασίας και θα ενισχύσουμε με κάθε μέσο όσα στελέχη τεθούν σε αυτό το καθεστώς.  

Επισημαίνουμε ότι οι εκδοθείσες Αποφάσεις αναστολής των συναδέλφων μας δεν εκπληρώνουν ούτε την υποχρέωσή για επαρκή, σαφή, ειδική και τεκμηριωμένη αιτιολογία που απαιτείται να περιέχουν ως διοικητικές πράξεις και δη οι εν λόγω που δεν είναι απλώς δυσμενείς αλλά ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ, κατά των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προκειμένου να αξιολογηθεί η πλήρης διάσταση της των πραγμάτων θεωρούμε ως απαραίτητη  τη χορήγηση εκείνων των πραγματικών στοιχείων βάσει των οποίων διαπιστώθηκε αδιαμφισβήτητα και ειδικώς για τα συγκεκριμένα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η απαίτηση επιβολής του ανωτέρω μέτρου.

Σημαντική σε αυτή τη κατεύθυνση θεωρείται η ενημέρωση αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του COVID-19 στο σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη χρονική κατανομή αυτών, καθώς και αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που νόσησαν και νοσηλεύθηκαν και εκείνων που διασωληνώθηκαν και εξ αυτών τον αριθμό εκείνων που είχαν εμβολιασθεί και μη.

Αξιολογώντας όλα όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα θέτουμε το ερώτημα τί θα γίνει εάν εμβολιασμένο στέλεχος που δεν θα απαιτείται να κάνει υποχρεωτικά rapid test κολλήσει κορωνοιό και έχει έρθει σε στενή επαφή  με άλλους συναδέρφους που έχουν αρνητικό rapid test;

Ολοκληρώνοντας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι η Π.Ο.Λ. είναι Παρούσα για κάθε Συνάδελφο και μέσω του Προέδρου της Κυράνη Κων/νου ( 6996708075) και του Νομικού της συμβούλου κ.Αντωνακόπουλου Γεωργίου θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους συναδέλφους που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τα μέτρα που επιβάλλονται αναφορικά με τα τεστ ή τίθεται σε αναστολή εργασίας.”

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Προφήτης Ηλίας

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

Παναγία Αθωνίτισσα

550,00 

Ακριβές αντίγραφο ασημένιας ορθόδοξης εικόνας, φιλοτεχνημένη σε μουσαμά, με γνήσια χρώματα αγιογραφίας αναλλοίωτα στο χρόνο. Το προϊόν είναι σφραγισμένο με το βάρος του καθαρού αργύρου 999° (Ag.). Επικαλυμμένο με ειδικό βερνίκι προστασίας. (Με κορνίζα και τζάμι).

Διαστάσεις :35,5χ60

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

42,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΣΗΜΙ 925 Κ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΕΣ

53,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Σταυρός – μενταγιόν Αγίου Γεωργίου 9313-Α

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, με τον Άγιο Γεώργιο και τον Εσταυρωμένο

Διαστάσεις σταυρού: 1,8×2,3 εκ.

Αρχάγγελος Ραφαήλ

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ.
Διαστάσεις 18×24

Αρχάγγελος Μιχαήλ

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Διαστάσεις 14×33 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΓΡΑΝΑΔΑ ΠΕΤΡΑ

55,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα