• FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
Woke… Χιονάτη: Το πολυαναμενόμενο remake που δόξα τω Θεώ, εξελίχθηκε στην απόλυτη κινηματογραφική πανωλεθρία

Woke… Χιονάτη: Το πολυαναμενόμενο remake που δόξα τω Θεώ, εξελίχθηκε στην απόλυτη κινηματογραφική πανωλεθρία

Woke… Χιονάτη: Το πολυαναμενόμενο remake που δόξα τω Θεώ, εξελίχθηκε στην απόλυτη κινηματογραφική πανωλεθρία

Woke… Χιονάτη: Το πολυαναμενόμενο remake που δόξα τω Θεώ, εξελίχθηκε στην απόλυτη κινηματογραφική πανωλεθρία

Σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές «πανωλεθρίες» όλων των εποχών εξελίσσεται το πολυαναμενόμενο remake του κλασικού παραμυθιού της Disney, «Χιονάτη», που έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες πριν λίγες ημέρες, με κοινό και κριτικούς να αποδοκιμάζουν το prοject με πρωταγωνίστρια την Κολομβιανή ηθοποιό, Rachel Zegler.
Το μέγεθος της έντονης αποδοκιμασίας αποτυπώνεται στις αξιολογήσεις του IMDB, όπου το 86.6% δίνει στην ταινία τον χαμηλότερο δυνατό βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 98.000 από τις 111.000 κριτικές τη βαθμολογούν με 1 αστέρι.
Ένας λόγος για την παταγώδη αποτυχία είναι και η κλασική «woke» συνταγή της Disney, που είναι έντονη σε όλες τις εκφάνσεις του κλασικού αριστουργήματος – από την επιλογή της ηθοποιού, μέχρι και τα μηνύματα της ταινίας περί… του δευτερεύοντα ρόλου του πρίγκιπα, ο οποίος δεν είναι ικανός αυτός να σώσει μια χειραφετημένη γυναίκα, αφού «μπορεί και μόνη της».
Η ίδια η ηθοποιός εκνεύρισε τον μισό πλανήτη, με τα ακραία σχόλια της στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς ευχήθηκε στον Τραμπ και σε όλους τους ψηφοφόρους του να μην… βρουν ποτέ ειρήνη. Η συγνώμη που ακολούθησε προφανώς δεν ήταν αρκετή. Η Rachel Zegler επίσης, σε ένα ρεσιτάλ αλαζονείας και αυθάδειας, είχε δηλώσει επίσης ότι το πρωτότυπο παραμύθι της Χιονάτης είναι… απαίσιο, δεν τονίζει τον ρόλο της γυναίκας και κάτι παρόμοιες θεωρήσεις.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή της στους Παλαιστίνιους εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, γράφοντας: «και να θυμάστε πάντα, ελευθερία στην Παλαιστίνη».
Η ανάρτησή της έχει συγκεντρώσει πάνω από 9 εκατομμύρια προβολές, με πολλούς επικριτές να ενοχλούνται που χρησιμοποίησε την ταινία της Disney για να προωθήσει πολιτικές απόψεις.

Μάλιστα, η Ζέγκλερ επέμεινε στις θέσεις της, παρόλο που η συμπρωταγωνίστριά της Γκαλ Γκαντότ –που κατάγεται από το Ισραήλ– δεχόταν απειλές κατά της ζωής της.

«Βροχή» τα αρνητικά σχόλια του κοινού για την «Χιονάτη»

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η ταινία είναι μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν αν κάποιος έπαιρνε το κλασικό αριστούργημα κινουμένων σχεδίων του 1937, το περνούσε από μια εταιρική γεννήτρια συνθημάτων και μετά έβαζε και λίγο αμήχανο CGI για καλό σκοπό – συγχαρητήρια, βρήκατε την απάντησή σας!», έγραψε ένας χρήστης στο Imdb.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπήκαν τόσα χρήματα και τόσος χρόνος σε αυτό, το τελικό αποτέλεσμα είναι άξιο αηδίας. Είναι ένα απόλυτο σοκ, δεν μπορώ να βρω τίποτα θετικό.», γράφει ένας άλλος χρήστης.
«Το τελευταίο live-action ριμέικ της Disney, η Χιονάτη (2025), είναι μια ακόμη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τη νοσταλγία, αλλά δυστυχώς, πέφτει στο κενό σχεδόν από κάθε άποψη. Από τις άθλιες ερμηνείες μέχρι το υποβαθμισμένο CGI, αυτή η ταινία αγωνίζεται να συλλάβει τη μαγεία του αρχικού κλασικού έργου.», λέει ένα άλλο σχόλιο.
«Το ριμέικ της Χιονάτης θέλησε να εκσυγχρονίσει το κλασικό παραμύθι, αλλά τελικά αφήνει το κοινό απογοητευμένο. Η ταινία αποτυγχάνει να μείνει πιστή στην αρχική ιστορία, ενώ παράλληλα πασχίζει να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα.», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

«Είναι άλλη μια λανθασμένη προσπάθεια εκσυγχρονισμού ενός κλασικού έργου, αλλά αντί να δώσει νέα πνοή στο αγαπημένο παραμύθι, αφαιρεί όλα όσα έκαναν το πρωτότυπο ξεχωριστό. Με ανέμπνευστες ερμηνείες, αδύναμες εικόνες και ξεχασμένη μουσική, αυτή η ταινία χρησιμεύει ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί δεν χρειάζεται κάθε αριστούργημα κινουμένων σχεδίων ένα live-action remake.», γράφει μία κριτική.

πηγή