Ξεκίνησαν τα Robot Restaurant και ο ύπουλος παραγκωνισμός των ανθρώπων

σχόλιο Γ.Θ : Τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα όταν έχουν αντικαταστήσει τον άνθρωπο από όλες τις χειρωνακτικές εργασίες; 

«Φανταστείτε να περπατάτε σε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού και να παραγγείλετε ένα μπέργκερ και πατάτες τηγανιτές, και το βόειο κρέας να είναι φρέσκο, διαμορφωμένο σε μπιφτέκι, μαγειρεμένο στην τέλεια θερμοκρασία. Ταυτόχρονα, ένα φρέσκο ​​καλάθι πατάτες ρίχνεται σε μια φριτέζα και, ακριβώς το δευτερόλεπτο που έχουν ψηθεί τέλεια, ανασηκώνεται και ρίχνεται σε ένα δοχείο για σερβίρισμα.
Μπορεί να πιστεύετε ότι τέτοια ακρίβεια και ποιότητα θα ήταν αδύνατη σε ένα τυπικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού. Αλλά στο CaliExpress στην Πασαντίνα των ΗΠΑ αυτό δεν είναι πρόβλημα. Τόσο η προετοιμασία του μπέργκερ όσο και το μαγείρεμα τηγανητών πατατών γίνονται από ρομπότ της Miso Robotics. Το “Flippy” είναι ένας ρομποτικός βραχίονας και σύστημα αισθητήρων που μαγειρεύει τις πατάτες, ενώ τα μπιφτέκια είναι κατασκευασμένα από το “BurgerBot”».

Είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από το πώς διαφημίζουν ΜΜΕ το πρώτο πλήρως αυτόνομο ταχυφαγείο στις ΗΠΑ.

«Η λήψη παραγγελιών και το μαγείρεμα από ρομπότ επιτρέπει στις μεγάλες αλυσίδες των ΗΠΑ να βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα, τη συνέπεια και την ταχύτητα».

Λένε ότι λειτουργεί με «σύστημα τεχνητής νοημοσύνης», ενώ οι ιθύνοντές του είναι…περήφανοι για το πόσο οικονομικά τους έρχεται η απουσία ανθρώπων!

Η εταιρεία ελπίζει να κάνει…ανάρπαστη την ιδέα το 2024 και στη συνέχεια να ανοίξει επιπλέον «αυτόνομα» καταστήματα.

Δείτε τι γράφει το Forbes:

«Υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών στον κλάδο των ταχυφαγείων σε πολλά μέρη, παρόλο που ο κατώτατος μισθός στις αλυσίδες θα αυξηθεί στα 20 $ την ώρα το 2024. Η Miso λέει ότι η εξοικονόμηση κόστους εργασίας από την αυτοματοποίηση είναι αυτή που επιτρέπει στο εστιατόριο να σερβίρει το πιο ακριβό βοδινό κρέας Wagyu μπέργκερ.

Εκτός από τη μείωση του εργατικού κόστους, ο Miso λέει ότι τα ρομπότ θα κρατήσουν τους ανθρώπους πιο ασφαλείς, με το να μην τους τοποθετούν δίπλα σε πιθανούς κινδύνους, όπως το μαγειρικό λάδι υψηλής θερμοκρασίας και οι ολισθηρές επιφάνειες κοντά σε φριτέζες».

Βλέπετε πως το «πλασάρουν»;

Για το…«καλό» μας δηλαδή το κάνουν! Απομακρύνουν τους ανθρώπους από χειρονακτικές δουλειές, έστω και στην εστίαση, για να μην κινδυνεύουν δήθεν οι ίδιοι όπως και οι υπόλοιποι!

πηγή