Ξεροτήγανα (παριανές δίπλες χωρίς αυγά)

Τι θα χρειαστείτε

4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια

1 /2 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρικής

1/4 φλ. σπορέλαιο

3 κουταλιές κονιάκ

1/2 φλ. νερό (περίπου)

σπορέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το μέλωμα

500 γραμ. μέλι θυμαρίσιο Πάρου

250 γραμ. νερό

1/2 κ.σ κανέλα

1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο

μπόλικο χοντροκομμένο καρύδι για το πασπάλισμα ή σουσάμι καβουρδισμένο.

πηγή