Ξύπνησε μετά από 5 χρόνια σε κώμα!

Μια οικογένεια  με τρία παιδιά έζησε το θαύμα. Η μητέρα τους  ξύπνησε από το κώμα μετά από πέντε χρόνια!

LiveAction,

Από Cassy Fiano-Chesser

Η Jennifer Flewellen είχε ένα τροχαίο ατύχημα το 2017. Έμεινε σε αυτό που οι γιατροί ονομάζουν « μη αναστρέψιμο κώμα». Όμως, το 2022, ξύπνησε θαυματουργικά γελώντας με ένα αστείο που έλεγαν όσοι ήταν δίπλα στο κρεβάτι της.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα ξυπνούσε», είπε η μητέρα της γυναίκας τον περασμένο Οκτώβριο. «Μας έλεγαν από παλιά ότι έπαθε εγκεφαλική υποξία και εγκεφαλική βλάβη, οπότε δεν θα ξυπνήσει ποτέ, αλλά ισχύει πως «ποτέ μην λες ποτέ».

Μια οικογενειακή φίλη είπε: «Θα σας πω κάτι που δεν το έχω πει στους ίδιους. Στο γραφείο μου, ακριβώς εδώ στα αριστερά μου, έχω συλλυπητήριες κάρτες προς την μητέρα της, για καθένα από τα αγόρια της, για τον αδερφό της, που τις αγόρασα για να τις δώσω στην κηδεία της»

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το ξύπνημά της, η γυναίκα ετοιμάζεται για εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο της περιοχής.

Η μητέρα της γυναίκας, περιέγραψε στο περιοδικό PEOPLE τον τρόπο που ξύπνησε η κόρη της. «Ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, όπως πάντα, και ξαφνικά ακούστηκε να γελά. Όταν ξύπνησε, με τρόμαξε στην αρχή γιατί δεν το είχε ξανακάνει, να γελά», συνέχισε. «Το όνειρό μας έγιναν πραγματικότητα. Αυτό που σκέφτηκα ήταν: Η πόρτα που ήταν κλειστή, που μας κρατούσε χώρια όλα αυτά τα χρόνια, τώρα έχει ανοίξει. Είχαμε επιστρέψει σε αυτό που ήμασταν».

Μετά το ξύπνημά της, η γυναίκα χρειάστηκε και άλλο χρόνο ώστε σιγά σιγά να προσαρμοστεί. Είχε ξυπνήσει, αλλά όχι εντελώς. Σύμφωνα με τη μητέρα της, δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έγνεφε καταφατικά. Στην αρχή κοιμόταν πολύ, αλλά μετά, όσο περνούσαν οι μήνες, γινόταν πιο δυνατή και κρατιόταν περισσότερο ξύπνια.

Η Flewellen έχει τρία παιδιά — τον Julian, 17, τον Daeton, 19, και τον Skylar, 21 — και της ήταν δύσκολο στην αρχή να συνειδητοποιήσει πόσος χρόνος είχε περάσει. «Της είπα ότι ήμουν ο Julian και τα μάτια της φωτίστηκαν σαν να έλεγε: Ώωωω, είναι ο Julian, ο μικρούλης μου, δήλωσε ο μικρότερος γιός της Τζούλιαν στο PEOPLE. Όταν όμως ανακάλυψε πραγματικά τις ηλικίες μας και κάποια άλλα πράγματα ράγισε η καρδιά της…. Άρχισε να κλαίει».

Παρόλο που οι γιατροί προειδοποίησαν την οικογένειά της να μην περιμένουν πολλά, η Flewellen κάνει περισσότερα από τα αναμενόμενα. Όταν της είπαν ότι έδειχνε έτοιμη να αντιμετωπίσει τον κόσμο, εκείνη κατάφερε να απαντήσει: «Ναι, είμαι έτοιμη».

Η έρευνα έχει αποκαλύψει ότι ορισμένοι άνθρωποι που δεν αντιδρούν μπορεί να εξακολουθούν να καταλαβαίνουν τί συμβαίνει γύρω τους. Αν και δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν σωματικά στις εντολές, οι εξετάσεις του εγκεφάλου αποδεικνύουν ότι κατανοούν και μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Μια άλλη πρωτοποριακή περίπτωση στη Γαλλία, που έγραψε ιατρική ιστορία, ήταν εκείνη που οι γιατροί μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου σε έναν άνδρα που πέρασε 15 χρόνια σε «UWS, Unresponsive wakefulness syndrome», το καλούμενο «σύνδρομο μη ανταποκρινόμενης εγρήγορσης». Πρόκειται για τη παλαιότερα λεγόμενη «φυτική κατάσταση/ ανοξαιμική εγκεφαλοπάθεια» κατά την οποία ο άνθρωπος έχει ανοιχτά τα μάτια του αλλά δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του, κάνοντας μόνο αντανακλαστικές κινήσεις.

Δημοσιεύουμε την είδηση για να δώσουμε ελπίδα σε όλες τις οικογένειες που με αυταπάρνηση διακονούν ανθρώπους με ανάλογα θέματα υγείας. Σε ένα κόσμο που περιφρονεί την δοκιμαζόμενη ζωή, εγκαταλείποντάς την σε «σιωπηλό θάνατο», ο Θεός δείχνει τη ζωοποιό δύναμή Του προσφέροντας παρηγοριά και ελπίδα!

.liveaction

mumdadandkids