• ΣΗΜΑΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ
    Σημαία Βυζαντινή
    Βυζαντινή σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές.
  • PD.978-618-5573-07-2
    Ευλογημένο καταφύγιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Αριθμός σελίδων 376 Διαστάσεις 21x14 "Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ακατάπαυστη...

Yeni Safak: Ισραηλινοί χρησιμοποιούν τις εκπαιδεύσεις τους στην Ελλάδα σαν προετοιμασία για προσβολή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν

Σύμφωνα με την YeniSafak το Ισραήλ ετοιμάζεται για άσκηση με σενάριο επίθεσης κατά του Ιράν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην Μεσόγειο την άνοιξη του επόμενου έτους. Η άσκηση, η οποία περιλαμβάνει σενάριο επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του Ισραήλ. Αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας είναι παρόμοιες με την ιρανική τοπογραφία σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με το δίκτυο Times of Israel, με βάση στρατιωτικές αναφορές, ο ισραηλινός στρατός θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία του, στο πλαίσιο ενός πιθανού σεναρίου επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Στην έκθεση αναφέρεται ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν δεκάδες αεροσκάφη F-35, F-16 και F-15 καθώς και κατασκοπευτικά αεροσκάφη Gulfstream G550 και αεροπλάνα ανεφοδιασμού. Αναφέρθηκε ότι τα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν την άσκηση ανοιχτά της Μεσογείου για να προσομοιώσουν τις αποστάσεις (περισσότερα από χίλια χιλιόμετρα) που θα έπρεπε να διανύσουν σε μια επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Στρατιωτικές ασκήσεις στους ουρανούς της Ελλάδας και της Κύπρου πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η ισραηλινή αεροπορία. Τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αυξήσει τη στρατιωτική τους συνεργασία με τις κοινές ασκήσεις που διοργανώνουν. Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός προτιμά ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδας γιατί μοιάζουν με την τοπογραφία του Ιράν. Από την άλλη, το Reuters σημείωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν και αυτές στην άσκηση.

πηγή