Υπέρ των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Εμπιστευτείτε την εκκλησία»

Περιμένατε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους του Φαναρίου.
Η Κρήτη, εκκλησιαστικά, υπάγεται δυστυχώς, απευθείας στο Φανάρι. Ο τίτλος ”Αρχιεπίσκοπος Κρήτης”, είναι καθαρά διακοσμητικός

Την αντίθεσή του στις αντιδράσεις που εκφράζονται από τον λαό και στις αγώνες διαμαρτυρίας που οργανώνονται και στην Κρήτη για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, εξέφρασε ο άνθρωπος του Φαναρίου στην Κρήτη, ο λεγόμενος και ”Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος”, θεωρώντας προφανώς τα λόγια του Αγίου Παϊσίου αναχρονιστικά και ξεπερασμένα!

Ειδικότερα, ο Ευγένιος, με αφορμή και το συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες, τόνισε: “Περιμένετε να δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει η Εκκλησία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε (στην ομιλία του εννοεί) και όχι εκεί (στο συλλαλητήριο).

Αναφέρομενος στις εικόνες χιλιάδων ανθρώπων που περιμένουν με τις ώρες στην ουρά στα αστυνομικά τμήμα να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, σημείωσε: ”Σπεύδουν κάποιοι στα αστυνομικά μας τμήματα να βγάλουν ταυτότητα επειδή ακούν τις συνωμοσιολογίες κάποιων”. Η ύβρη έχει τα όριά της αλλά ο Ευγένιος με το να αποκαλεί συνομοσιολόγο τον μεγαλύτερο σύγχρονο προφήτη της Ορθοδοξίας, φαίνεται να τα έχει ξεπεράσει αυτά τα όρια.  ”Δηλαδή πιστεύουν ότι η Εκκλησία θα αφήσει το λογισμό μας απαράκλητο και δεν θα μας πει αυτό που πρέπει να μας πει στην ώρα που πρέπει να το πει και δε θα αντιδράσει εάν πρέπει να αντιδράσει;”
Ας του πει κάποιος ότι η διοικούσα εκκλησία μας έδειξε καθαρά την αγάπη της και την αντίδρασή της στο καθεστώς Μητσοτάκη, την περίοδο του covid.
Τελειώνοντας τον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία!