• Ασάλευτο-θεμέλιο
    Ασάλευτο θεμέλιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Πρόλογος και επιμέλεια: Κώστας Σαρδελής Αριθμός σελίδων 152 Διαστάσεις 21x14...
  • CO.7881555
    Σημαία Βορείου Ηπείρου
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Υψώθηκε το...

Ανυπομονούν να τσιπαριστούν: Άρχισαν να «προσκυνούν» τα τσιπ που θα κάνουν…«θαύματα»

Οι πρώτες διασημότητες μπήκαν ήδη στον «χορό»….

Ο γιος του εκλιπόντος Αμερικανού ηθοποιού, Κρίστοφερ Ριβ, ισχυρίστηκε δημόσια ότι το τσιπ εγκεφάλου του Έλον Μασκ είναι «δείκτης ελπίδας».

Ο παρουσιαστής του Good Morning America, Will Reeve, μίλησε για την τεχνολογία Neuralink του Elon Musk, «η οποία στοχεύει να βοηθήσει άτομα με παράλυση», αφού ο πατέρας του Christopher Reeve έμεινε για χρόνια παράλυτος εξαιτίας ατυχήματος.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής και φρόντισε να τον…ακούσουν όλες οι ΗΠΑ:

«Η Neuralink συμμετέχει σε μια μικρή ομάδα εταιρειών για να εμφυτεύσει συσκευές στον εγκέφαλο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πραγματική επιτυχία μπορεί να καθοριστεί μόνο μακροπρόθεσμα.

Αυτή τη στιγμή, είναι ένας δείκτης ελπίδας στο επίπονο ταξίδι προόδου και ανάκαμψης για τα άτομα που ζουν με παράλυση.

Ζούμε σε έναν κόσμο που ίσως δεν μπορούσαμε καν να το φανταστούμε πριν από όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σίγουρα είναι υπέροχο να το βλέπεις».

Σχολιάζοντας το μέλλον του εγκεφαλικού τσιπ της Neuralink, η Dr Leah Croll, μια νευρολόγος, μοιράστηκε τον…ενθουσιασμό της με τον Αμερικανό παρουσιαστή:

«Πραγματικά πιστεύω ότι στη ζωή μου ως γιατρός, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την τεχνολογία για να βοηθήσω τους ασθενείς μου και ανυπομονώ να έρθει εκείνη η μέρα».

Ο Έλον Μασκ δεν έχει κρύψει την…φιλοδοξία του να τσιπάρει τους εγκεφάλους των ανθρώπων, στοχεύοντας στην «βελτίωση» των ικανοτήτων τους μακροπρόθεσμα!!

Θυμίζουμε πως ανάλογες αντιδράσεις είχαμε και στην Ελλάδα, με δημοσιογράφους να χαρακτηρίζουν «άλμα για την ανθρωπότητα» την πρώτη πετυχημένη εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ σε άνθρωπο.

Από ότι φαίνεται έχουμε να δούμε πολλά τέτοια ακόμα, με…διασημότητες να βγαίνουν και να διαφημίζουν το πόσο καλό θα κάνουν τα εμφυτεύματα:

πηγή