Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη

Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας, κατά κόσμον Αυρηλίας Παπαγιάννη

Συγγραφέας: Σοφία Κιόρογλου
Εικονογράφηση: Δημήτρης Κόκορης

Αριθμός Σελίδων 68
Διαστάσεις 20×28

Το βράδυ έχω βρει έναν ωραίο τρόπο να κοιµάµαι, παιδιά! Τους συγχωρώ έναν-έναν όλους και τους ευλογώ. Και τότε, ξέρετε, κοιµάµαι σαν πουλάκι… Άλλοτε πάλι θέλω να σώσω την ανθρωπότητα, κι όλοι µου λένε:“Μα µόνη µπορείς;”». Η Γερόντισσα Γαβριηλία, κατά κόσμον…..

Αγορά προϊόντος

Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη

Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας, κατά κόσμον Αυρηλίας Παπαγιάννη

Συγγραφέας: Σοφία Κιόρογλου
Εικονογράφηση: Δημήτρης Κόκορης

Αριθμός Σελίδων 68
Διαστάσεις 20×28

Η μικρή Αυρηλία, εύπλαστη σαν την πλαστελίνη, ήταν ένα κορίτσι δυναμικό που άφησε τον Θεό να της δώσει το σχήμα που αυτός ήθελε.
Ήταν μια ορθόδοξη χριστιανή ιεραπόστολος που πούλησε τα υπάρχοντά της και με τα λεωφορεία της γραμμής έφθασε στις Ινδίες. Εκεί φορώντας το μοναδικό της ρούχο φρόντισε τους λεπρούς. Δεν μιλούσε Ινδικά, αλλά τους άγγιζε με την ψυχή της και την μοναδική γλώσσα που ήξερε: την αγάπη.
Έγινε “ποδοθεραπεύτρια”. Όπως ο Κύριός μας έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του στον Μυστικό Δείπνο, έτσι κι αυτή ειδικεύτηκε στα πόδια, επειδή θεωρούνται το πιο “ταπεινό” σημείο του σώματος.
Είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, ποτέ δεν κρατούσε χρήματα πάνω της και το παράδειγμά της έγινε η αιτία πολλοί να βαπτιστούν χριστιανοί.
Αργότερα έγινε μοναχή και ονομάστηκε Γαβριηλία. Έτσι τη θυμόμαστε σήμερα. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε ότι και αυτή, όπως όλοι μας, ήταν κάποτε παιδί.

Το βράδυ έχω βρει έναν ωραίο τρόπο να κοιµάµαι, παιδιά! Τους συγχωρώ έναν-έναν όλους και τους ευλογώ. Και τότε, ξέρετε, κοιµάµαι σαν πουλάκι… Άλλοτε πάλι θέλω να σώσω την ανθρωπότητα, κι όλοι µου λένε:“Μα µόνη µπορείς;”». Η Γερόντισσα Γαβριηλία, κατά κόσμον Αυρηλία Παπαγιάννη (1897-1992), ήταν ένας άγγελος με ένα άσπρο μαντήλι και ένα πλατύ χαμόγελο. Ένας φύλακας των ψυχών και των σωμάτων, μια απέραντη αγκαλιά για τους πονεμένους και περιφρονημένους όλης της γης. Μια ζωή σαν παραμύθι, μια δυνατή γυναίκα που αγάπησε με πάθος τον Χριστό και στο όνομά Του έκανε τις μεγαλύτερες τρέλες. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο χωρίς καθόλου χρήματα, φροντίζοντας τους πονεμένους και άρρωστους αδελφούς μας, κάνοντας πράξη την αγάπη του Χριστού. «Κάποτε, όταν κάποιος πολύ καλός της φίλος την είχε ρωτήσει γιατί ασχολείτο με τη φυσιοθεραπεία–η Γαβριηλία ήταν σπουδαία φυσιοθεραπεύτρια και χειροπράκτωρ, του είχε απαντήσει με την περίφημη φράση: “Through the feet to the heart”, δηλαδή “Από τα πόδια, στην καρδιά”. Κι όταν τον συνάντησε αρκετά χρόνια αργότερα, όταν είχε πάψει πια να εργάζεται ως φυσιοθεραπεύτρια, του είπε με χαρά: “Πάνε αυτά που ήξερες, τώρα πάω κατευθείαν στην καρδιά!” Ήταν πια τα χρόνια που εργαζόταν για την Αγάπη, δηλαδή για το θέλημα του Χριστού». Η μικρή Aυρηλία, μεγαλωμένη σε μια πλούσια οικογένεια της Κωνσταντινούπολης, θαρραλέα και πιστή χριστιανή, πουλά τα υπάρχοντά της και παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφιερώσει τη ζωή της στην προσφορά προς τον διπλανό. Με επιμονή, υπομονή και πίστη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας το μήνυμα της θυσιαστικής αγάπης. Οι σταθμοί του ταξιδιού της σε Ευρώπη και Ασία, όμως ο τόπος που τη στιγμάτισε ήταν η Ινδία. Στους λεπρούς και εξαθλιωμένους Ινδούς βρήκε νόημα όλη της η ζωή. Με τα χέρια της θεραπεύει το σώμα τους, με τα λόγια της παρηγορεί την ψυχή τους και, γνωρίζοντάς τους τον Χριστό, γίνεται γι΄ αυτούς μία λαμπάδα προσευχής κι αγάπης.

Βάρος 0,15 kg
Εκδότης

Εκδόσεις Πορφύρα

Συγγραφέας

Σοφία Κιόρογλου

Γλώσσα

Ελληνικά

Κατάσταση

Καινούριο