Απελευθέρωσαν κουνούπια του… Bill Gates! Ιδού το αποτέλεσμα

Ο δάγκειος πυρετός έχει τετραπλασιαστεί στη Βραζιλία το 2024 μετά την απελευθέρωση εκατομμυρίων κουνουπιών που έχουν υποστεί γενετική επεξεργασία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τα Κουνούπια, σύμφωνα με ΜΜΕ!

Τις πρώτες πέντε εβδομάδες του 2024, έχουν αναφερθεί πάνω από 364.000 κρούσματα μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, που είναι 4 φορές περισσότερα από τα προηγούμενα κρούσματα την ίδια περίοδο του 2023.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού ώθησε την Βραζιλία να αγοράσει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον δάγκειο πυρετό.

Σύμφωνα με τον Guardian :

Η ταχεία εξάπλωση του δάγκειου πυρετού έχει προκαλέσει 40 επιβεβαιωμένους θανάτους, ανέφερε το υπουργείο, ενώ άλλοι 265 ερευνώνται.

Η Βραζιλία αγόρασε 5,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον δάγκειο πυρετό Qdenga, που αναπτύχθηκε από την ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Takeda, ενώ άλλες 1,32 εκατομμύρια δόσεις παρέχονται χωρίς κόστος στην κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τρεις πολιτείες της Βραζιλίας έχουν κηρύξει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας, του Minas Gerais, και της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, Μπραζίλια, και αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των μολύνσεων.

Η Μπραζίλια θα ξεκινήσει να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 10-14 ετών την Παρασκευή με το Qdenga, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική κυβέρνηση.

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού στη Μπραζίλια από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει το σύνολο για ολόκληρο το 2023, με ποσοστό μόλυνσης 1.625 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους!

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών του ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2023 ένα σχέδιο για την απελευθέρωση δισεκατομμυρίων γενετικά επεξεργασμένων κουνουπιών στην Βραζιλία για μια περίοδο 10 ετών, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί ο δάγκειος πυρετός στην χώρα.

«Βραζιλιάνοι υγειονομικοί υπάλληλοι σε πέντε πόλεις απελευθερώνουν σύννεφα  κουνουπιών Aedes aegypti  που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, μολυσμένα με  βακτηρίδιο Wolbachia  , το οποίο εμποδίζει τη μετάδοση του ιού του δάγκειου πυρετού στους ανθρώπους», ανέφερε η Δημόσια Υγεία του Χάρβαρντ τον Αύγουστο του 2023.

«Η χώρα θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει ένα εθνικό πρόγραμμα για την απελευθέρωση  των τροποποιημένων κουνουπιών Wolbachia , τα οποία αναμένεται να προστατεύσουν έως και 70 εκατομμύρια ανθρώπους από τον δάγκειο πυρετό τα επόμενα 10 χρόνια. Και χτίζει ένα εργοστάσιο για να αυξήσει την παραγωγή κουνουπιών: Από το 2024, το εργοστάσιο θα παράγει μαζικά πέντε δισεκατομμύρια κουνούπια ετησίως».

Τώρα ένα χρόνο μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας για τα κουνούπια, τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού έχουν αυξηθεί απότομα παρά μειώθηκαν.

Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών έλαβε επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates .

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτεί επίσης έρευνα για το εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού .

Με άλλα λόγια, τα χρήματα του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς εμπλέκονται σε όλες τις πλευρές της κατάστασης, από τα γονιδιακά επεξεργασμένα κουνούπια – που κατά τα φαινόμενα επιδείνωσαν την κρίση του δάγκειου πυρετού – μέχρι τις εταιρείες χρηματοδότησης που παρέχουν το εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού στην Βραζιλία.

Θα απελευθερωθούν και αλλού κουνούπια, τα οποία θα επιδεινώσουν τις πανδημίες;

πηγή