Επίκαιρα

Άσχημη εξέλιξη: Το Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση 75.000 Εβραίων από Αν. Ουκρανία! – Αποχωρούν Βρετανοί-Αυστραλοί

Είδηση σοκ έρχεται από το Ισραήλ καθώς η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για μαζική εκκένωση 75.000 Εβραίων από την Ανατολική Ουκρανία!

Το Ισραήλ πιθανότατα- και λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί με την Μόσχα- έχει πληροφορίες για μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεση που αφορά το σύνολο της ανατολικής Ουκρανίας.

Εκκενώνει την Ανατολική Ουκρανία το Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Ισραήλ επικαιροποιεί τα σχέδια μαζικής εκκένωσης Εβραίων από την Ουκρανία.

Υπολογίζεται πως στην Ανατολική Ουκρανία ζουν 75.000 Εβραίοι που δικαιούνται ισραηλινή υπηκοότητα. Από αυτούς είναι ακόμη άγνωστο πόσοι θα θελήσουν να φύγουν.

Για το λόγο έλαβε χώρα την Κυριακή συνεδρίαση για να αποφασισθεί πως θα γίνει η αερογέφυρα εξόδου των ισραηλινών υπηκόων από την Ουκρανία.

Στην συνεδρίαση μετείχαν αξιωματούχοι από διάφορες ισραηλινές υπηρεσίες, όπως από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο διασποράς, το γραφείο του πρωθυπουργού και το Εβραϊκό πρακτορείο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η οργάνωση Nativ, που διατηρεί ισχυρές συνδέσεις μεταξύ Ισραήλ και Εβραίων στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ “αν ξεσπάσει ο πόλεμος θα έχουμε την μεγαλύτερη εκκένωση Εβραίων εδώ και δεκαετίες”!

Ουκρανία: Αποσύρουν προσωπικό Βρετανία, Ιαπωνία και Αυστραλία

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να αποσύρει το προσωπικό του από την βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο καθώς μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Πηγές του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπαν στο BBC ότι η κίνηση αυτή έγινε για την ασφάλεια των διπλωματών καθώς έχει μεγαλώσει ο κίνδυνος να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντολή απομάκρυνσης έδωσαν πριν λίγο Αυστραλία και Ιαπωνία ενώ αξιοσημείωτο είναι πως Αυστρία-Ολλανδία και Ελβετία θα απομακρύνουν απόψε τα αεροσκάφη τους από το Διεθνές Αεροδρόμιο Boryspil.

[sc name=”trofima-epiviosis” ][/sc]

Προειδοποιεί ξανά το State Department

Η αμερικανική πρεσβεία στην Λευκορωσία εξέδωσε και αυτή ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους Αμερικανούς υπηκόους για “ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με Ουκρανία”.

Το State Department με νεότερη ανακοίνωση ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες να συμπληρώσουν μια φόρμα για να μπορούν να εντοπιστούν σε περίπτωση ανάγκης αν παραμείνουν στην Ουκρανία.

Παράλληλα σημείωσε πως:

“Δεν πρόκειται να γίνει στρατιωτική εκκένωση Αμερικανών πολιτών αν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλλει οποιαδήποτε στιγμή, οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να εκκενώσουν τους Αμερικανούς πολίτες.

πηγή