Χριστουγεννιάτικη εμφάνιση με νόημα από Πούτιν, vid

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν δεσμεύθηκε χθες Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων βάσει της ρωσικής εκκλησίας, να στηρίξει τους στρατιώτες οι οποίοι «με το όπλο στα χέρια» υπερασπίζονται τη Ρωσία.

«Πολλοί από τους άνδρες μας, από τους γενναίους, ηρωικούς άνδρας μας, τους Ρώσους μαχητές, ακόμη και τώρα αυτές τις γιορτές υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας μας με το όπλο στο χέρι», τόνισε ο Πούτιν αργά χθες κατά τη συνάντησή του με τις οικογένειες Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τον Ρώσο πρόεδρο να παρίσταται μαζί με μια μικρή ομάδα οικογενειών πεσόντων στρατιωτών στη νυχτερινή λειτουργία των Χριστουγέννων σε εκκλησάκι στην οικία του στο Νόβο- Οργκαριόβο, έξω από τη Μόσχα.

Ο Πούτιν, που τον Μάρτιο είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας, επικεντρώνει τον τελευταίο καιρό τις ομιλίες του στις παραδοσιακές αξίες και την ενότητα των Ρώσων. Χθες ζήτησε από το σύνολο της κυβέρνησης να στηρίξει τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.

«Θα ήθελα η συνάντησή μας να είναι ένα ξεκάθαρο, κατανοητό μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους μου σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία και σε όλα τα επίπεδα – ένα ξεκάθαρο μήνυμα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συνάδελφοί μου είναι πάντα και παντού μαζί σας», τόνισε.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος έκανε και ένα…δώρο σε ένα παιδί του οποίου ο πατέρας σκοτώθηκε στο μέτωπο.

Όταν τον είχε συναντήσει πριν δύο μήνες τον είχε προσκαλέσει προφορικά στο χριστουγεννιάτικο δείπνο μπροστά στις κάμερες.

Από ότι φαίνεται κράτησε την υπόσχεσή του:

Σε ξεχωριστό του μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να ακολουθούν τις «ακλόνητες» αξίες «της καλοσύνης, της ευσπλαχνίας και της δικαιοσύνης» και ζήτησε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να συμβάλει στην ενίσχυση «του θεσμού της οικογένειας» και του πατριωτισμού.

Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν και σε ελεγχόμενες από τη Ρωσία πρώην περιοχές της Ουκρανίας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που γιόρτασε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο τον Ιούλιο προκειμένου να αλλάξει η ημερομηνία των Χριστουγέννων στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιέβου «να αποκηρύξει τη ρωσική κληρονομιά».

πηγή