Υλικά: 600 γρ. γαλέος φέτα (κομμένος σε κομματάκια 5 επί 5 εκατοστών) 150 γρ. λάδι Χυμός ενός λεμονιού ...
Υλικά 3-4 Ντομάτες 1 αγγούρι 9-10 ελιές Μισό κρεμμύδι Άνηθο – μαϊντανός (όλα ψιλοκομμένα) 2 κουταλιές σούπας κάππαρη ...
Υλικά (για 6 κολοκυθάκια): Για τη γέμιση: * 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα * 1 κρεμμύδι τριμμένο * 200 ...
Υλικά: ¾ φλιτζανιού ταχίνι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ½ ...
800 γρ. – 1 κιλό σουπιές 60 – 75 γρ. ελαιόλαδο 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 180 γρ. πράσο ...
Υλικά 1 κούπα (250 ml) ηλιέλαιο * 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι 1 κούπα (230 γρ) ζάχαρη 500 ...
Υλικά 250 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη 2 φλ.του καφέ σπορέλαιο 2 φλ του καφέ ρετσίνα ή ...
Υλικά 600 γραμμ. ψάρι 400 γραμμ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 400 γραμμ. μάραθο 1/4 φλιτζ. τσαγ ...
Σαλέπι ονομάζεται το ποώδες φυτό Orchis mascula ή αλλιώς σερνικοβότανο, αλλά και το άλευρο που λαμβάνεται από τη ...
Υλικά: 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.) 1/2 ποτήρι λάδι 1/4 του ποτηριού ...