Υλικά 600 γραμμ. ψάρι 400 γραμμ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 400 γραμμ. μάραθο 1/4 φλιτζ. τσαγ ...
Σαλέπι ονομάζεται το ποώδες φυτό Orchis mascula ή αλλιώς σερνικοβότανο, αλλά και το άλευρο που λαμβάνεται από τη ...
Υλικά: 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.) 1/2 ποτήρι λάδι 1/4 του ποτηριού ...
Η φασολάδα, είναι αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες ...
Υλικά Συνταγής 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμ. 2 ξερά κρεμμύδια 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα λευκό ξηρό ...
Στο συγκεκριμένο γλυκό, το βούτυρο ή η μαργαρίνη και η σοκολάτα, που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό μωσαϊκό, αντικαθίσταται από ...
Υλικά Συνταγής 20 μανταρίνια μέτρια σε μέγεθος (ώριμα-σφιχτά και ακέρωτα) 3 φλ. ζάχαρη το χυμό από 1/2 λεμόνι ...
Υλικά: 1 χταπόδι 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές ξύδι 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 5 ...
Υλικά 1 Φυτική κρέμα γάλακτος Παντεσπάνι 1 ποτήρι αλεύρι 4 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ...
Υλικά για τη ζύμη: 4 κούπες αλεύρι 2 κούπες νερό χλιαρό 1 κουταλιά λάδι 1 κουταλιά ξίδι 1 ...