ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για την Ουκρανία και τον Πούτιν: ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ

Τι ζητούν με λίγα λόγια διεθνιστές πολιτικοί και διπλωμάτες να γίνει με την Ρωσία – Ανησυχεί η απουσία Κίσινγκερ τους «παροικούντες εν Ιερουσαλήμ…»…

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην διεθνή σκηνή το θέμα της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται ο διπλωματικός αγώνας με στόχο να πειστεί η Ρωσία να ταχθεί με το μέρος των διεθνιστών, παίρνοντας ενδεχομένως εδαφικά ανταλλάγματα, με την Μόσχα να ανταπαντά, μέχρι στιγμής, πως μπορεί και μόνη της να πάρει την μισή Ουκρανία, αν το θελήσει.

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και ερωτηματικά προκαλεί η απουσία του Χένρι Κίσινγκερ, του γερόλυκου της διεθνιστικής εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, έβρισκε πάντα διαμεσολαβητικές λύσεις με την Μόσχα.

Ως εκ τούτου, από την στιγμή που όπως διαβάσατε στο el.gr, γίνονται πολεμικές ετοιμασίες εντός Ουκρανίας (ΕΔΩ) και από τις δύο πλευρές -Ρώσοι και ρωσώφωνοι στα ανατολικά, διεθνιστές και ναζιστές στα δυτικά- έμπειροι πολιτικοί και διπλωμάτες της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων, στέλνουνν μέσω των Financial Times επιστολή, θυμίζοντα τα λόγια του Κίσινγκερ, μιας και ο ίδιος δεν δείχνει να μεταβαίνει πια στην Μόσχα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

[sc name=”vyzantina-skoylarikia” ][/sc]

ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ:

 

Το 2014 ο Χένρι Κίσινγκερ έγραψε στην Washington Post ότι ‘διεθνώς [η Ουκρανία] θα πρέπει να ακολουθεί μια στάση ανάλογη με αυτή της Φινλανδίας. Αυτό το έθνος δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την σκληρή του ανεξαρτησία, συνεργάζεται με την Δύση στους περισσότερους τομείς, αλλά αποφεύγει προσεκτικά την θεσμική εχθρότητα προς την Ρωσία (σ.σ. κάτι που προσπαθεί να αλλάξει η Δύση, στρέφοντας το Κίεβο κατά της Μόσχας)’.

Μια μόνιμη «φινλανδοποίηση» της Ουκρανίας θα ήταν μη ρεαλιστική. Αλλά θα πρέπει να είναι δυνατό για το ΝΑΤΟ, σε στενή συνεργασία με την Ουκρανία, να υποβάλει λεπτομερείς προτάσεις για να διαπραγματευτεί μια νέα συνθήκη με τη Ρωσία που δεν προκαλεί θεσμική εχθρότητα. Αυτό θα κάλυπτε: την επαληθεύσιμη απόσυρση πυραύλων με πυρηνική ικανότητα. λεπτομερή στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που περιορίζουν τους αριθμούς και οριοθετούν την ανάπτυξη· και διεθνής συμφωνία για τα επί του παρόντος αμφισβητούμενα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας (σ.σ. Επομένως ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ -ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ- ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. Αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η Ρωσία).

Την επιστολή υπογράφουν:

Λόρδος Όουεν

Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου 1977-79

Λόρδος Σκίντελσκι

Ιστορικός, Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας

Sir Anthony Brenton

Πρέσβης της Βρετανίας στη Ρωσία 2004-08

Christopher Granville

Πρώην Βρετανός διπλωμάτης

Nina Krushcheva

Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων, The New School, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: Fianancial Times, Επιστολή: Θυμηθείτε την συμβουλή του Κίσινγκερ προς τους Ουκρανούς

πηγή