Επίκαιρα

Ενημέρωση… χωρίς ερωτήσεις! Οι μονόλογοι Χαρδαλιά – Χρυσοχοΐδη και η ξεφτιλισμένη δημοσιογραφία που σκύβει το κεφάλι και καταπίνει ότι της λέει η διεφθαρμένη εξουσία αμάσητο.

Του Άρη Σπίνου
 

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που απειλούν την Δημοκρατία. Εξακολουθεί η κυβέρνηση να αποφεύγει τη δημοσιογραφική βάσανο, καθώς ο μεν Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνει κάθε βράδυ μονολόγους… που τους βαπτίζει ενημέρωση, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δεν επαναφέρει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε μια εποχή που καίγεται η μισή Ελλάδα!


Θα επαναλάβουμε, όμως, πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο της κυβέρνησης, όσο είναι εμάς των δημοσιογράφων . Αφού δεν ντρεπόμαστε εμείς, που έχουμε ως αποστολή την ολόπλευρη ενημέρωση των πολιτών και τον έλεγχο της εξουσίας, γιατί να ντραπεί η κυβέρνηση;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και τις δυο φορές που έκανε «ενημέρωση» – την πρώτη παρίστατο και ο προϊστάμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – προέβη σε έναν μονόλογο, θριαμβολογώντας ουσιαστικά για την κυβερνητική επιτυχία αντιμετώπισης των πυρκαγιών έστω και αν αυτές κατέκαψαν την Ελλάδα! Ταυτόχρονα έχει διακοπεί λόγω των θερινών διακοπών η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, είναι όμως σαφές πως θα έπρεπε να επανέλθει λόγω των εκτάκτων καταστάσεων!

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιλέγει τους μονολόγους του Νίκου Χαρδαλιά (προφανώς η απόφαση για τον τρόπο της ενημέρωσης δεν είναι δικός του, αλλά του Μαξίμου), ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες και ενοχλητικές απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν το σύνολο των πολιτών, ακόμα και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, δεν είναι η κυβερνητική μεθόδευση – οι εξουσίες πάντα κάνουν τη δουλειά τους. Το θλιβερό είναι πως στις μεθοδεύσεις αυτές , έως τη στιγμή τουλάχιστον που γράφεται το ρεπορτάζ αυτό, δεν υπάρχουν αντιδράσεις από το δημοσιογραφικό κόσμο. Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ μια εβδομάδα μετά μάλλον έγινε για την τιμή των όπλων.

πηγή