Έρχεται νέα κακοκαιρία διάρκειας πέντε ημερών: Μεγάλος όγκος νερού θα πέσει ξανά στην Θεσσαλία

Το καλοκαίρι φαίνεται πως τελειώνει αυτό το Σαββατοκύριακο, στο οποίο το θερμόμετρο θα χτυπήσει ακόμα και 37άρια, καθώς έρχεται μία κακοκαιρία που θα έχει διάρκεια περίπου πέντε μέρες και θα πλήξει ξανά τη Θεσσαλία με μεγάλους όγκους νερού.

Το ερώτημα είναι, αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσουν μία νέα νεροποντή ειδικά σε μία περιοχή στην οποία ακόμα δεν έχουν απορροφηθεί τα νερά από την προηγούμενη.

Μάλιστα, ακόμα και αν είχε γίνει αυτό η δυνατότητα του εδάφους είναι πλέον κορεσμένη για να δεχτεί νέους μεγάλους όγκους νερού.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα να καταγράφουν 37άρια, ίσως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Η Παρασκευή δεν «κρύβει» έντονα φαινόμενα, με κάποιες μπόρες το απόγευμα προς τα βόρεια ορεινά.

Η μεταβολή του καιρού έρχεται από το μεσημέρι – απόγευμα της Κυριακής, όταν και η ζέστη θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Το βαρομετρικό που έρχεται θα απασχολήσει τη χώρα έως και την Πέμπτη, φέρνοντας μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, τονίζοντας πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας».

«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!»,

Αναφορικά με τις περιοχές που θα επηρεαστούν ανέφερε πως το βαρομετρικό θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο και θα επηρεάσει πρόσκαιρα και τη κεντρική Μακεδονία.
Έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια. «Και η Λαμία, αλλά και η Πελοπόννησος θέλουν προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», κατέληξε.
πηγή