Φρένο στα μεταλλαγμένα βάζει η Ρωσία: απαγορεύει τις καλλιέργειες και τις εισαγωγές

Φρένο στα μεταλλαγμένα βάζει η Ρωσία: απαγορεύει τις καλλιέργειες και τις εισαγωγές

Φρένο στα μεταλλαγμένα βάζει η Ρωσία: απαγορεύει τις καλλιέργειες και τις εισαγωγές

σχόλιο Γ.Θ : Η δημοσίευση είναι παλαιότερη αλλά την επαναφέρουμε για να θυμίσουμε άλλο ένα λόγο που οι δυτικοί δαίμονες μισούν την Ρωσία.
Ούτε Λοάτκι, ούτε μεταλλαγμένα, ούτε ιεχωβάδες και αιρέσεις, ούτε εθνομηδενισμός, ούτε αμβλώσεις.
Η Ρωσία είπε το ναι στην οικογένεια, ναι στην φυσιολογικότητα, ναι στη αγάπη για την Πατρίδα και κυρίως το ναι στον Χριστό

Η Είδηση: Τους προηγούμενους μήνες, οι νομοθέτες στη Ρωσία σχεδίαζαν να εξισώσουν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, με τρομοκρατικές ή εγκληματικές πράξεις εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Μάλιστα, πρότειναν αυστηρές τιμωρίες για τους παραβάτες, οι οποίοι θα αντιμετωπίζονταν σαν εγκληματίες και σαν υποκινητές οικολογικών εγκλημάτων ή ακόμη και γενοκτονιών.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε επίσημα τον Ρωσικό Ομοσπονδιακό Κώδικα Διοικητικών Παραβάσεων, στον οποίο εμπεριέχεται άρθρο που ορίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης παραβιάζει τις υποχρεωτικές οδηγίες για σήμανση των τροφίμων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, θα τιμωρείται από το νόμο.

Σύμφωνα με το νόμο, κάθε φυσικό πρόσωπο που παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία θα τιμωρείται με πρόστιμο έως και 50.000 ρούβλια (890 δολάρια), ενώ για τις επιχειρήσεις τα πρόστιμα θα φτάνουν τα 150.000 ρούβλια (πάνω από 5300 δολάρια). Τα συγκεκριμένα πρόστιμα, βέβαια, είναι πολύ μικρά για πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ωστόσο, προβλέπονται και άλλες ποινές εκτός από τα απλά χρηματικά πρόστιμα.

Συμπληρωματικά, θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων και όσα προϊόντα περιέχουν γτο χωρίς ειδική σήμανση, θα κατάσχονται. Με αυτό τον τρόπο, θα ασκηθεί πίεση στις πολυεθνικές εταιρείες, ώστε τα προϊόντα με γτο να φέρουν ευκρινή σήμανση, για να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι τρώνε.

Σήμερα, οι Ρώσοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, εγκρίνοντας νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να απαγορευτεί η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών επί ρωσικού εδάφους. Μόνη εξαίρεση, η καλλιέργεια για αυστηρά ερευνητικούς σκοπούς με στόχο την επιστημονική τεκμηρίωση των βλαβερών συνεπειών για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων. Ο νέος νόμος απαγορεύει επίσης τις εισαγωγές προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, ορίζοντας αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Ο πρόεδρος Πούτιν, στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να κρατήσει τα γενετικά τροποποιημένα μακριά από την Ρωσία, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, ότι η χώρα δεν θα εισάγει πλέον γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία έχει πολύ χώρο για να παράγει τα δικά της βιολογικά προϊόντα.

enallaktikos.gr