Ιστορία

Hafez Al Assad: “Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας”!

Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη…μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας…
Πριν δεκαέξι χρόνια, σαν σήμερα το 2000 έφυγε ένας μεγάλος φίλος της πατρίδας μας, ο πρόεδρος της Συρίας Hafez Al Assad.

Ο αείμνηστος Κώστας Τσίμας, που είχα την τιμή να μου εμπιστευτεί την “αυτοβιογραφία” του, ο άνθρωπος που δεν έβαζε “νερό στο κρασί του”, “λύγιζε” μόνον όταν μιλούσε για τη Δαμασκό και τον πρόεδρο Hafez Al Assad.
Ανεξίτηλη μνήμη… όταν τον Μάρτη του ΄87, εκείνης της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης, του ανέθεσε ο πρωθυπουργός Ανδρέα Παπανδρέου, να πάει στη Συρία και να μεταφέρει μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ (πατέρα του σημερινού Σύρου προέδρου).
Μια αποστολή στη Δαμασκό, που φάνταζε ανυπέρβλητη εκείνες τις ώρες, μπροστά στα διεθνή προβλήματα και την απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου να μην επιτρέψει καμία πρόκληση από το τουρκικό καθεστώς στο Αιγαίο, αποδείχθηκε η πιο εύκολη “δουλειά” που είχε αναθέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στον φίλο του και σύντροφο του Κώστα Τσίμα.
Ο Τσίμας αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και τον μεταφέρουν απευθείας στο προεδρικό μέγαρο. Δεν χρειάστηκε να προσθέσει ούτε μια λέξη περισσότερη, από το λιτό “χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας…“.
Πριν τελειώσουν να παίρνουν το τσάι τους, εκδόθηκε η σαφής διακήρυξη του Προέδρου Άσαντ προς την Τουρκία: “Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας“!
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Δαμασκού, για την επιστροφή στην Αθήνα, ο Κώστας Τσίμας επικοινωνεί με την Αθήνα, ώστε να δώσουν μια πρώτη ενημέρωση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάγος είναι ο Τσίμας;… αναρωτιούνται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ΕΥΠ. Η δήλωση του προέδρου της Συρίας Άσαντ κι οι τεθωρακισμένες μεραρχίες του Αραβικού στρατού της Συρίας κινούνται να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα Συρία Τουρκίας!
Ο πανικός του τουρκικού καθεστώτος δεν περιγράφεται… Σ’ αυτά “λύγιζε” ο Κώστας Τσίμας… η συγκίνησή του ήταν έκδηλη…
Σήμερα, 16 χρόνια μετά το θάνατο του προέδρου Άσαντ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη βοήθεια που προσφέρθηκε από τη Συρία στον αντιδικτατορικό αγώνα της Ελλάδας κι ειδικότερα στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα – ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ποτέ δεν ξεχνούσε τους φίλους του, έκανε το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδας, μετά τη δικτατορία, στη Συρία για να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Assad.

Ο σημερινός πρόεδρος της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν θα μπορούσε να μην είναι λάτρης της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού.
Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά ατοπήματα –σωστότερα θα ήταν εγκλήματα– είναι η στάση της Ελλάδας σ’ αυτή τη βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στον λαό της Συρίας για πέντε ολόκληρα χρόνια.
Η σημερινή Ελλάδα έφθασε στο σημείο να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία του Άσαντ και να απελάσει ως ανεπιθύμητη της πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, μέχρι να αποκατασταθεί η “δημοκρατία” στη φίλη χώρα, δηλαδή να επικρατήσουν οι φονιάδες μισθοφόροι του χαλιφάτου και να εκδιωχθεί η νόμιμη κι εκλεγμένη από το λαό της Συρίας πολιτική ηγεσία.
Ένας ατιμωτικός λεκές στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας…
Λαοί χωρίς μνήμη… δεν έχουν μέλλον!“… τόνιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σ’ αυτή την περίπτωση, “χωρίς μνήμη” είναι οι κυβερνήσεις της μνημονιακής Ελλάδας…
Κάποιοι οφείλουν, έχουν καθήκον να θυμίζουν εκείνη την άγνωστη ιστοριογραφία. Να θυμίζουν εκείνα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τους προσκυνημένους.

Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς
Βίκτωρ Ουγκόαπό γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Νικόλαος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Νικόλαο.
Διαστάσεις 18×24

Αγία Αικατερίνη

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ COPPER ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΖΙΡΚΟΝ

90,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιος σταυρός 9253-X

25,00 

Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Εσταυρωμένο στην μπροστινή πλευρά και την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με” στην

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Διαστάσεις 18×24

Ασημένιος σταυρός 9103-Χ

28,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Εσταυρωμένο. Διαστάσεις σταυρού: 2×2,8 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΓΡΑΝΑΔΑ ΠΕΤΡΑ

70,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα