Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλοφύλων – “Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά κατήφορο”

Δόξα τω Θεώ , να πως μιλάει ενας Ορθόδοξος Επίσκοπος που πιστεύει στο Χριστό και δεν θέλει να εισάγει καινούριο δαιμονικό ευαγγελιο!

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας σχετικά με τη δια νόμου ανύψωση της συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων εις γάμον τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες σημειώνοντας ότι η θεσμοθοθέτηση του γάμου, δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη και κατήφορο.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά :

Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη δύο φύλων και στην ένωσή τους. Κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο. Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες. Αντίθετα, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία. Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη, κατήφορο. Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διατυπώνει με σαφήνεια την έννοια και την αξία του γάμου, τη σημασία της οικογένειας και της τεκνογονίας σύμφωνα με τα ιερά κείμενά της και την κατά τους αιώνας παράδοσή της

(Όπως δηλώθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016).

Τίρανα, 15 Ιανουαρίου 2024