Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης επέστρεψε στη γειτονιά με τρομερές δραστηριότητες!

Αυτό το φθινόπωρο τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης μας φέρνουν όλους κοντά της

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης επέστρεψε δυναμικά τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα πλούσιο και σχεδιασμένο ώστε να μας ικανοποιήσει όλους  – όποια κι αν είναι η ηλικία μας, όποιες κι αν είναι οι δραστηριότητες που κάνουμε ή θέλουμε να αρχίσουμε να κάνουμε, όποια κι αν είναι η μέρα της εβδομάδας που έχουμε περισσότερο χρόνο για εμάς. Από αυτό το φθινόπωρο, τα ραντεβού μας στην Αγορά γίνονται ακόμα πιο τακτικά!

Μετά τους επιτυχημένους πρώτους κύκλους της άνοιξης και του καλοκαιριού, διοργανώνεται ξανά, σε συνεργασία με την ομάδα People Behind, η πρώτοτυπη σειρά εργαστηρίων για ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, Σκέφτομαι και Γράφω. Σε αυτό το εργαστήριο μαθαίνουμε τεχνικές γραφής, ώστε να μπορούμε να αφηγηθούμε μια ιστορία, δική μας ή φανταστική, στους άλλους. Γνωρίζουμε τον κόσμο της γραφής μέσα από τα στάδια της δημιουργίας της αφήγησης και γράφουμε τη δική μας ιστορία. Εργαλεία του εργαστηρίου είναι οι ασκήσεις δημιουργικής γραφής εμπλουτισμένες με τεχνικές νοητικής και συναισθηματικής χαρτογράφησης και τεχνικές ενίσχυσης της παρατηρητικότητας. Τη σεζόν αυτή, καθώς το ενδιαφέρον των περασμένων μηνών ήταν μεγάλο και ένας από τους βασικούς στόχους της Αγοράς είναι να φτιάξουμε μαζί έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες, προστίθεται στο πρόγραμμά της και το εργαστήριο για ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, Ξέρεις από Ίντερνετ;, που έρχεται για να μας μάθει να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές συσκευές, να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να αναζητούμε χρήσιμες πληροφορίες, να επικοινωνούμε με φίλους και συγγενείς διαδικτυακά και να πραγματοποιούμε συναλλαγές με το Δημόσιο. Δεν χρειάζεται να έχουμε καμία προηγούμενη εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για μάθηση και.. ίσως λίγο διάβασμα!

Φυσικά, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η έμπειρη ομάδα του θα είναι και πάλι εκεί με δύο προγράμματα που έχουμε αγαπήσει και έχουν χαρίσει σε πολλούς από τους μικρούς μας φίλους μοναδικές στιγμές, γνώσεις και εμπειρίες σε προηγούμενες διοργανώσεις. Ο λόγος για τους γνωστούς πλέον σε όλους Μικρούς κηπουρούς με πινέλα που καταλαμβάνουν και πάλι το Αίθριο της Αγοράς για να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, με τα παιδιά να παίρνουν τα πινέλα τους και να ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες, στις οποίες στη συνέχεια φυτεύουν πολύχρωμα λουλούδια, μαθαίνοντας παράλληλα να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους. Κι από τα χώματα και τα χρώματα, περνάμε και στο ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παίζουμε Αγορά;. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και ανακάλυψης, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ψάχνουν στο χώρο στοιχεία που μαρτυρούν την οικονομική και εμπορική της δραστηριότητα και εξοικειώνονται με την έννοια της συναλλαγής. Πώς μύριζε μέσα στην Αγορά; Τι πουλούσαν μέσα στα καταστήματά της; Μπορείς να μαντέψεις τι έχει μέσα η σακούλα; Το πρόγραμμα που κέντρισε από την πρώτη μέρα το ενδιαφέρον πολλών, επιστρέφει!

Φυσικά, εκεί θα βρίσκεται ξανά και ο πολυτάλαντος Pan Pan (Παναγιώτης Πανταζής), με το workshop “Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά”, που επιστρέφει με στόχο να φροντίσει να ενεργοποιηθούν οι δημιουργικές μας τάσεις και ικανότητες, να εκπαιδευτούμε μέσα από σύγχρονες και ευχάριστες διαδικασίες και να ανακαλύψουμε ποια θα είναι η επόμενή μας ενασχόληση. Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει και ένα θεωρητικό κομμάτι, όπου ο comic artist θα παρουσιάζει την έρευνα, τα προσχέδια, τα υλικά και γενικότερα την προσέγγιση που ακολούθησε από την σύλληψη έως και την έκδοση κάποιου από τα βιβλία του αλλά και ένα πρακτικό κομμάτι, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους απλά σχέδια και κόμικς, βάζοντας σε εφαρμογή απλές πρακτικές. Για την εγγραφή στο workshop δεν απαιτείται καμία πρότερη εμπειρία. Μάλιστα, ενθαρρύνεται η διάθεση για συμμετοχή, απορίες και πειραματισμό!

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Τέλος, τα καταστήματα-εργαστήρια της Αγοράς ξεκινούν από αυτό το φθινόπωρο τα workshops τους και μας καλούν όλους, από τους μικρότερους μέχρι και τους μεγαλύτερους φίλους, να ανακαλύψουμε νέα χόμπι και ταλέντα μας, νέα ενδιαφέροντα και πτυχές του εαυτού μας που θα μας γεμίσουν γνώση και χαρά. Κηπουρική, κεραμική, zero waste ραπτική και DIY λογική, εικονογράφηση με πολλά και ανορθόδοξα μέσα και πολλά-πολλά ακόμη που σχεδιάζονται και θα σας αποκαλύψουμε σύντομα!

Μην ξεχνάτε!
> Η μόνιμη ιστορική έκθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, “Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Φωνές | Ιστορίες | Άνθρωποι”, μας περιμένει καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο! Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 20.00 και Κυριακή 11.00 – 18.00, εφόσον υπάρχει εκδήλωση στον χώρο.

> Η θεατρική διαδρομή Επόμενη Στάση: Κυψέλη επέστρεψε και μας καλεί ξανά, Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές, σε ένα απίθανο ταξίδι στη γειτονιά!

Info
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
210 4400545