Η Ιερά Επιστασία έκλεισε την πόρτα στον φιλοσοδομίτη Αμερικής Ελπιδοφθόρο

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους αδελφούς ότι σήμερα η Ιερά Επιστασία αρνήθηκε να δεχθεί τον Ελπιδοφθόρο και την «αρχοντική» συνοδεία του. Εις μάτην χτυπούσε την πόρτα. Εις μάτην περίμενε απ’ έξω μισή ώρα. Δεν του άνοιξε κανείς. Φανερά εκνευρισμένος, και ενώ περίμενε, όταν κάποιος του πρότεινε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα Άξιον Εστί της Παναγίας μας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στο Πρωτάτο, αυτός αρνήθηκε.

Ο Ελπιδοφθόρος μετά συνέχισε την ανεπιθύμητη περιοδεία του προς την Ιερά Μονή Φιλοθέου. Εκεί οι πατέρες τον δέχθηκαν περίλυποι. Πολύ θα ανάπαυε την Ορθόδοξη συνείδησή μας εάν δεν δεχόντουσαν τον φιλοσοδομίτη που προωθεί την ατζέντα της ανωμαλίας στην Εκκλησία του Χριστού, αν και γνωρίζουμε ότι εκβίασε τους πατέρες της Φιλοθέου με τα Μοναστήρια του οσίου Γέροντος Εφραίμ στην Αμερική.

Ακούγεται ότι ο Ελπιδοκτόνος πριν αποχωρήσει την Δευτέρα, θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να πάει στην Ιερά Επιστασία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτήν την φορά θα ασκήσει πιέσεις στους πατέρες με διάφορους τρόπους για να τον δεχθούν.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πατέρες της Ιεράς Επιστασίας για αυτήν τους την στάση και προσευχόμαστε και ελπίζουμε να αντέξουν μέχρι τέλους.

πηγή