• PD.978-619-5197-61-2
    Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη
    Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας, κατά κόσμον Αυρηλίας Παπαγιάννη Συγγραφέας: Σοφία Κιόρογλου...
  • CO.7881555
    Σημαία Βορείου Ηπείρου
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Υψώθηκε το...
  • PD.978-618-5197-84-1
    Πιστεύω σε έναν Θεό...
    Συγγραφέας : Κατερίνα Μουρίκη  Εικονογράφηση: 'Εφη Κοκκινάκη Σελίδες 48 Διαστάσεις 20x28 *Με επιτραπέζιο...
  • CO.7881556
    Σημαία Ποντίων
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων Ποντίων. Φέρει τον αετό των Μεγαλοκομνηνών...
  • PD.978-618-5197-56-8
    Όποιον σκέπτεσαι, σ' εκείνον ανήκεις
    Γέρων Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα Μετάφραση: Σβετλάνα Πέτσιν Επιμέλεια μετάφρασης: Ηλίας Σαραγούδας Αριθμός...
Η καρμπονάρα της Σαρακοστής

Η καρμπονάρα της Σαρακοστής

Η καρμπονάρα της Σαρακοστής

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τη νηστίσιμη, αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου πιάτου.

Η καρμπονάρα είναι ένα πιάτο-μύθος της ιταλικής κουζίνας για τους καλοφαγάδες, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, παρά την απλότητα της σύνθεσης της. Η συγκεκριμένη νηστίσιμη εκδοχή της, μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της και σίγουρα θα την απολαύσετε χωρίς τύψεις, καθώς έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική εκδοχή της.

Η καρμπονάρα της Σαρακοστής

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες καρμπονάρα είναι:

1 πακέτο μακαρόνια
3 κούπες φυτική κρέμα
400 γρ μανιτάρια
4 κ. σούπας κορνφλάου διαλυμένο σε 6 κ.σούπας νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιππέρι
λίγο φυτικό τυρί τριμμένο

Επί το έργον:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.

Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε το τριμμένο φυτικό τυρί.

πηγή https://www.olympia.gr/1585712/viral/i-karmponara-tis-sarakostis-2/