Η Ν.Δ. θα βάλει άστεγους στα άδεια σπίτια. Έτοιμο το πρόγραμμα! BINTEO

Συμπίπτει -«ΤΥΧΑΙΑ»- μαζί με την απογραφή!

Ένα άκρως φιλόδοξο πρόγραμμα για τη στέγαση των άστεγων πολιτών στα άδεια σπίτια ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια μιλώντας στο protothema, το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου κοινωνικά και οικονομικά προσιτής κατοικίας» είναι πανέτοιμο και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2022.

Παράλληλα θα χρηματοδοτηθεί σε πρώτη φάση από το Ταμείο Ανάκαμψης με 1,6 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα:

.

«Η κοινωνική προστασία, ένταξη και επανένταξη δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να αποτελούν προτεραιότητές μας, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.

Ειδικά για τους άστεγους συμπολίτες μας, ενισχύσαμε περαιτέρω το δίκτυ προστασίας με νέες υπηρεσίες και αγαθά και διευρύναμε τους δικαιούχους προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας. Φροντίζουμε καθημερινά για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους και την αξιοπρεπή διαβίωση, ειδικά των πλέον ευάλωτων.

Αποσκοπούμε στην αξιοποίηση κατοικιών μέσα στον αστικό ιστό, οι οποίες δεν κατοικούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμβάλλουμε έτσι διπλά και στην ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και στην οικιστική αναβάθμιση των πόλεων εφόσον θα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικιών να συντηρήσουν, να αποκαταστήσουν και να βελτιώσουν την ιδιοκτησία τους. Θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά τις γειτονιές. Γιατί δεν είναι λίγες οι κατοικίες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, αλλά και τη υγειονομικής που ακολούθησε, έμειναν παραμελημένες.

Η καταγραφή και παρακολούθηση αστέγων, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, δεν σταματάμε όμως εδώ. Προχωρούμε στη θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες παροχής υπηρεσιών.

Μέρος του μηχανισμού, είναι η λειτουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα δίνει τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να υποβάλουν και να διεκπεραιώνουν στεγαστικά αιτήματα, παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο (on line) τη διαθεσιμότητα σε κλίνες όλων των δομών φιλοξενίας αστέγων. Το έργο συνολικά βρίσκεται στη φάση της παραμετροποίησης.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του θεσμικού πλαισίου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία του».

.

Μέσα στο 2022, άγνωστο ακόμα πότε ακριβώς, θα αρχίσει ο εντοπισμός από το κράτος των «άδειων» διαμερισμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ» αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Απογραφής για το 2021.

ΕΠΙΣΗΣ είναι ύψιστης σημασίας να διευκρινιστεί πως «άστεγοι συμπολίτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αρμόδια Υφυπουργός, είναι και οι αλλοδαποί, άγνωστος αριθμός των οποίων έχει κατακλύσει τα μεγάλα αστικά κέντρα (και όχι μόνο).

Θα δοθούν επομένως και σε αυτούς διαμερίσματα;

Θα εκπληρώσει για ψηφοθηρικούς σκοπούς η κυβέρνηση της ΝΔ το…πάγιο αίτημά τους για νομιμοποίηση και παροχή διαμερισμάτων;;;

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρά και οι πολίτες δεν ενημερώνονται, αφού όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το πως θα εμβολιάσουν τους πάντες 3 και 4 φορές! πηγή

Θυμάστε τι φώναζαν οι αλλοδαποί στους δρόμους;;;