Επίκαιρα

ΗΠΑ: Προ των πυλών ρωσική επίθεση στην Ουκρανία -Έτοιμο σχέδιο κυρώσεων για τη Ρωσία! ”Να ετοιμάζεται η Ευρώπη- Έρχεται θύελλα…”

Κορυφαίοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος παρουσίασαν ένα νέo σχέδιο επιβολής «σοβαρών» κυρώσεων, που στοχεύει να τιμωρήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, στην περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εφόσον έχουν ετοιμάσει το νομοσχέδιο οι ΗΠΑ θεωρούν δεδομένο ότι ο Β.Πούτιν θα επιτεθεί στην Ουκρανία και μάλιστα σύντομα.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας» (Defending Ukraine Sovereignty Act) προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, υψηλόβαθμων στρατιωτικών και πολλών οντοτήτων του ρωσικού τραπεζικού τομέα στην περίπτωση «εισβολής» ή «κλιμάκωσης των εχθροπραξιών», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το νομοσχέδιο θα προκαλούσε «καταστροφικές» κυρώσεις στον ρωσικό τραπεζικό τομέα. Στόχος οι ρωσικές εξορυκτικές βιομηχανίες, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των εξαγωγών της Ρωσίας, καθώς και περιορισμούς σε διεθνείς τραπεζικές υπηρεσίες όπως το SWIFT. Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει ακόμη τις συναλλαγές επί του πρωτογενούς και δευτερογενούς κρατικού χρέους της Ρωσίας.

Προβλέπει, επίσης, το ποσό ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπίσει μια ρωσική εισβολή, ένα ποσό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο που η κυβέρνηση Μπάιντεν παρείχε στο Κίεβο τον περασμένο χρόνο.

«Αυτός ο νόμος δείχνει ξεκάθαρα ότι η αμερικανική Γερουσία δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στην απειλή μιας νέας εισβολής στην Ουκρανία από το Κρεμλίνο», επισήμανε ο Μπομπ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, σε ένα δελτίο τύπου.

Το κείμενο ενθαρρύνει επίσης τις ΗΠΑ να «εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα και κατάλληλα μέτρα» για να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός Nord Stream 2, που χαρακτηρίζεται ως «εργαλείο κακόβουλης επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δεν θα γίνει λειτουργικός.

Στήριξη από 25 Δημοκρατικούς βουλευτές

Το νομοσχέδιο στηρίζουν ήδη 25 Δημοκρατικοί γερουσιαστές, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής τους Τσακ Σούμερ και ο Λευκός Οίκος.

Ο νόμος «θα είναι ένα σκληρό πλήγμα για τη ρωσική οικονομία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο Έμιλι Χορν.

πηγή