Αλαλούμ έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα από τον σχεδιασμό της κ.Κεραμέως. Ένας σχεδιασμός που οδήγησε σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για την ελληνική κοινωνία. Το υπουργείο είχε όλον τον χρόνο να οργανώσει και να πραγματοποιήσει τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές. Ήδη πήρε και μία εβδομάδα παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων προκειμένου να πραγματοποιήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες ωστε φέτος παρά τις δυσκολίες της επιδημίας και όχι πανδημίας να μην υπάρχουν προβλήματα.
Τελικώς από ότι όλοι διαπιστώσαμε ο σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας εστιάστηκε στα παγουρίνο και στις μάσκες. Παρόλαυτα και εκεί είχαμε τα τραγελαφικά με τα μεγέθη στα μικρά παιδιά μας. Οι γονείς σε μεγάλο ποσοστό εκφράσαν την ανησυχία τους και την άρνησή τους για το ζήτημα της μάσκας. Σε πολλά σχολεία είχαμε διενέξεις και καυγάδες ενώ τα λιποθυμικά επεισόδια που υπήρξαν όξυνα το κλίμα πανελλαδικά.
Καλώς ή κακώς οι γονείς που εκφράζονται ενάντια στην μάσκα είναι πολλοί. Η μερίδα αυτών των ανθρώπων έχει εκφράσει την αντίθεσή του όχι μονάχα για την υγιεινή των παιδιών αλλά και για τον τρόπο διδασκαλίας ο οποίος θα έιναι ελλιπής με την χρήση της μάσκας.
Παρόλαυτα όμως κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τα κενά της εκπαίδευσης που παρουσιάστηκαν και αυτή την χρονιά. Η μάσκα σκέπασε όλες τις ελλείψεις και όλα τα προβλήματα, σκέπασαν επίσης και τις λιγοστές φωνές που προσπάθησαν να τονίσουν τα προβλήματα.
Η κ.Κεραμέως εστιάστηκε στα μέτρα προστασίας που θα μείωναν τις φωνές αντίδρασης στο ενδεχόμενο παρουσίας κρουσμάτων στα σχολεία. Οι επόμενες δύο με τρείς εβδομάδες ίσως και να είναι οι πιο κρίσιμες για το μέλλλον της σχολικής χρονιάς. Η ύπαρξη πολλών κρουσμάτων θα ενεργοποιήσει την τηλεκπαίδευση που πέρσι τουλάχιστον απέτυχε.