Μεγάλη διαδήλωση-συγκέντρωση στη Χειμάρρα για την άμεση αποφυλάκιση, ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη

Μια μεγάλη διαδήλωση-συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων έξω από τα γραφεία της Ομόνοιας στη Χιμάρα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, με ηχηρό αίτημα την άμεση αποφυλάκιση, ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές Τιράνων λόγω του εκδικητικού και αυταρχικού καθεστώτος του Έντι Ράμα.

Νωρίτερα, ο ομογενής δήμαρχος μέσω ανάρτησης, ευχαρίστησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άγγελο Συρίγο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στη φυλακή και του ζήτησε να μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτακη την απόφασή του και αίτημα όλης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, να αναλάβει σύντομα δήμαρχος «για να σταματήσω τη λεηλασία των ελληνικών περιουσιών».

Όπως είπε ο Φρέντι Μπελέρης στον Άγγελο Συρίγο, περιμένει τρία πράγματα:

  1. «να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,
  2. να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα,
  3. να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου».
  • Η ανάρτηση του Φρέντι Μπελέρη:

Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και στενό μου φίλο Angelos Syrigos, που με επισκέφτηκε στις φυλακές των Τιράνων, απεσταλμένος από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Kyriakos Mitsotakis .
Ζήτησα από τον Άγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω σύντομα Δημαρχος για να σταματήσω τη λεηλασία των ελληνικών περιουσιών.
Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι είχε ως στόχο να αναπτύξει την περιοχή ελκύοντας ξένα κεφάλαια. Μέχρι σήμερα ούτε ένας ξένος δεν έχει επενδύσει στην περιοχή. Όσοι χαρακτηρίστηκαν στρατηγικοί επενδυτές είναι μόνον Αλβανοί που διαπλέκονται με την εξουσία.
Στόχος μας, επίσης, είναι να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων.
Είπα στον Άγγελο Συρίγο ότι περιμένω τρία πράγματα:
-να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,
-να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα,
-να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου.
Στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας.
Φρέντης Μπελέρης

πηγή