Νέες ταυτότητες: Επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο, δικαιώνεται ο Μηταράκης

Εκτυλίσσεται ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, πίσω από την πρεμούρα για τις νέες ταυτότητες.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου τράβηξε το σκοινί στα άκρα, γεγονός που θορύβησε ακόμα και το μέγαρο Μαξίμου! Είναι άλλωστε η πρώτη φορά σε δυτική χώρα, που ένα τέτοιο «φαραωνικό έργο» Γίνεται με απευθείας ανάθεση και όχι ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό.

Αυτό ακριβώς ήταν και ο λόγος που αποπέμφθηκε ο πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη, Νότης Μηταράκης, ακριβώς επειδή δεν δέχτηκε να υπογράψει μία τέτοια σκανδαλώδη ανάθεση, πολλώ δε να υποχρεώσει το σύνολο του πληθυσμού να βγάλει νέα ταυτότητα!

Διότι, αυτό είναι το άλλο σκέλος του σκανδάλου. Τα περί ευρωπαϊκής ένωσης, είναι πομφόλυγες. Η ισχύς των παλαιών ταυτοτήτων θα έπρεπε να μείνει ενεργή, καθώς μόνο όποιος ήθελε να ταξιδέψει σε χώρα της ΕΕ, χωρίς μάλιστα να έχει διαβατήριο, θα έπρεπε να εκδώσει το νέο δελτίο ταυτότητας.

Ο Γιάννης Οικονόμου λοιπόν, με την σκανδαλώδη εξαγγελία του περί υποχρεωτικής ανανέωσης των ταυτοτήτων για το σύνολο του πληθυσμού, η οποία δεν έχει καμία νομική βάση, οδηγεί το υπουργείο σε απευθείας ανάθεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που φαίνεται ότι θορύβησε ακόμα και το μέγαρο Μαξίμου, εάν αναλογιστούμε το δημοσίευμα άκρως φιλοκυβερνητικής εφημερίδας…

Κι έτσι, «καρφώνεται» και ο αρθρογράφος που τη μία με την «αποκάλυψη» του οδήγησε στην έξοδο το Νότη Μηταράκη, και λίγες ημέρες αργότερα, πίεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα το θέμα των νέων ταυτοτήτων! Σαν να έλεγε, «διώξτε τον, μας χαλάει τη δουλειά»!
πηγή