O B.Πούτιν “έσβησε” τον Γερμανό Καγκελάριο: “Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους πολέμους στην Ευρώπη- Βομβαρδίσατε ανηλεώς την Γιουγκοσλαβία”!

“Στο Ντονμπάς συντελείται Γενοκτονία”

Δύο σημεία στην χτεσινή ομιλία του Β.Πούτιν δείχνουν πως οι αποφάσεις για το μέλλον της Ουκρανίας-και όχι μόνο-έχουν ληφθεί. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι ο χρόνος κατά τον οποίο θα εκδηλωθούν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αφού πρώτα “τάπωσε” Γερμανίδα δημοσιογράφο στην συνέχεια “έσβησε” τον Γερμανό Καγκελάριο Όλφ Σολτς ο οποίος φάνηκε πολύ “λίγος”.

Η λέξη “Γενοκτονία” που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας για το Ντονμπάς, δείχνει πως έχει ήδη αναλάβει τον ρόλο που του εκχώρησε η Δούμα. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα: Θα προστατέψει τους Ρώσους πολίτες σε όποιο μέρος και αν βρίσκονται.

Παράλληλα θύμισε δύο φορές την υπόθεση της Γιουγκοσλοβίας. Θα λέγαμε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας θέλει να πάρει εκδίκηση από την ίδια την Ιστορία όπως αυτή διαμορφώθηκε από Γερμανία και ΗΠΑ στην Ευρώπη….

Β.Πούτιν: Συντελείται “Γενοκτονία” στο Ντονμπάς

«Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Ντονμπάς είναι ακριβώς γενοκτονία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σόλτς μετά το πέρας των συνομιλιών τους στην Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο για να επιλυθεί το πρόβλημα στο Ντονμπάς είναι αναγκαίο να «ξεκινήσουμε από τις δυνατότητες εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως».

Ελπίζω η Γερμανία και η Γαλλία «να επηρεάσουν τον σημερινό πρόεδρο της Ουκρανίας για να λυθεί ειρηνικά το ζήτημα».

Η γνώμη μας είναι ότι αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς είναι Γενοκτονία!

Όλα οι κινήσεις θα γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα του Ντονμπάς.

Στην Ουκρανία, τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού παραβιάζονται συστηματικά.

Υπάρχουν μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που νομιμοποιούνται στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχει ακόμη πρόοδος στα θέματα του ειδικού καθεστώτος του Ντονμπάς και της διεξαγωγής τοπικών εκλογών εκεί.

Για την Ρωσία δεν αλλάζει τίποτα η αναβολή της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Θέλουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα τώρα. Αν περιμένουμε, μπορεί να είναι πολύ αργά.”

Στις απαντήσεις του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας, υπάρχουν σημεία που η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης INF και της στρατιωτικής διαφάνειας.

Ο βίαιος περιορισμός της Ρωσίας αποτελεί άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο πόσο ελεύθερα ερμηνεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ την αρχή του “Αδιαίρετου της ασφάλειας”.

Δείτε βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=bfZP6Pr7iaU


 

Επίθεση Β. Πούτιν σε Γερμανό δημοσιογράφο

Η δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Michaela Kuefner, ρώτησε τον Β.Πούτιν:

“Όλοι οι Ευρωπαίοι ρωτούν… θα γίνει πόλεμος στην Ευρώπη; Θα αποκλείσετε τον πόλεμο στην Ευρώπη;”

Ο πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε λέγοντας:

“Όσο για τον πόλεμο στην Ευρώπη, ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος μόλις είπε ότι οι άνθρωποι της γενιάς του –και εγώ ανήκω σε αυτή τη γενιά– δύσκολα μπορούν να φανταστούν πόλεμο στην Ευρώπη.

Φυσικά, αναφέρθηκε στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Αλλά όλοι γίναμε μάρτυρες ενός πολέμου στην Ευρώπη που εξαπολύθηκε από το μπλοκ του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Βελιγράδι.

Αυτό έγινε χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό είναι ένα πολύ ατυχές παράδειγμα, αλλά έλαβε χώρα. Αυτό είναι το πρώτο σημείο.

Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=wb6fzIOVnP8


 

“Τάπα” και στον Όλαφ Σολτς

Ο Γερμανός Καγκελάριος αντέκρουσε τα σχόλια του Πούτιν για τη Γιουγκοσλαβία λέγοντας πως ήταν μια απάντηση στη «μαζική δολοφονία ήταν μια απειλή Γενοκτονίας που έπρεπε να σταματήσει με κάθε κόστος».

Για να περάσει για δεύτερη φορά στην επίθεση ο Β.Πούτιν και να το ξεκόψει στον Σολτς λέγοντας:

 «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ντονμπάς είναι Γενοκτονία».

Δείτε βίντεο

 

warnews247.gr