Ο ΔΕΔΔΗΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του, κάνει πλέον τακτικές τις «έκτακτες» διακοπές ρεύματος

Ο ΔΕΔΔΗΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του, κάνει πλέον τακτικές τις «έκτακτες» διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα ως απόρροια της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης όπου καταρχήν έκλεισαν τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια και σταμάτησαν την εξόρυξη λιγνίτη και εν συνεχεία κήρυξαν τον πόλεμο στη Ρωσία (το δήλωσε σήμερα επίσημα ο Κ.Μητσοτάκης στο Bloomberg) με αποτέλεσμα να επισημοποιηθεί η ενεργειακή κρίση.

[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]

Οι λογαριασμοί της ενέργειας σφίγγουν σαν θηλιά τους Έλληνες πολίτες και τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Στην επίσημη σελίδα του ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ειδική κατηγορία: Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης, όπου ενημερώνει για τις επικείμενες διακοπές, πάντα όλες με το πρόσχημα «κατασκευές» ή «συντήρηση».

Οι διακοπές πλέον ρεύματος είναι καθημερινό φαινόμενο και πολύωρο αφού φτάνουν ακόμα και τις πέντε ώρες φτάνοντας σε αδιέξοδο τους πολίτες.

Διακοπές ρεύματος και ακριβό ρεύμα!

Ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι σαν τους άλλους.

Το έχουν πει σε όλους τους τόνους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να ξεχωρίζει, όπως πάντα, με τους πιο υψηλούς τόνους, κάνοντας συγκρίσεις με τον χειμώνα του 1942 στη χώρα.

Οι πολίτες την ίδια στιγμή βρίσκονται μόνοι τους να αντιμετωπίσουν το κύμα της διογκούμενης ακρίβειας ενώ οι προθέσεις της κυβέρνησης να περικόψει κατά το 1/3 την επιδοματική της πολιτική (κάτι που θα διαπιστώσουν στους λογαριασμούς τους τους ερχόμενους μήνες οι πολίτες), χωρίς να προχωρήσει σε κάποιου είδους δομική παρέμβαση στις αιτίες της ενεργειακής ακρίβειας, π.χ. τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών του καρτέλ ενέργειας (χρήματα από τις τσέπες των πολιτών) όπως είχε δεσμευθεί τον Μάρτιο στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, πλαφόν στην τιμή της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα, κ.ά.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, οι προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα δεν προοιωνίζονται θετικές εξελίξεις. Ο υπουργός κάλεσε τους καταναλωτές να μειώσουν κατά 15% την κατανάλωσή τους «προκειμένου να λάβουν επιπλέον επιδότηση όταν έλθει ο λογαριασμός τους» ενώ -κι αυτό είναι το κρίσιμο- δεν απέκλεισε τις διακοπές ρεύματος.

Δεν απέκλεισε το Δελτίο στο ρεύμα και δεν εξήγγειλε καμία μείωση των τιμών του. Είπε έτσι ότι η κυβέρνηση «έχει κάνει ό,τι πρέπει για να μην επιβληθεί «δελτίο», προσθέτοντας όμως ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα», τονίζοντας ότι «μαίνεται ένας πόλεμος πραγματικός, ενεργειακός και οικονομικός ταυτόχρονα»…

Τι έκανε στην πραγματικότητα ο κ. Υπουργός στον φιλόξενο «αέρα» του ΣΚΑΪ;

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο των διακοπών και μάλιστα με τον γνωστό τρόπο αυτής της κυβέρνησης: μεταθέτοντας το βάρος της ευθύνης στους ώμους των… πολιτών. Που καλούνται να κάνουν οικονομία στο πανάκριβο ρεύμα για το οποίο η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για τη μείωση της τιμής του. Μπρος γκρεμός…

πηγή