Ο μυστηριώδης ουρανοξύστης χωρίς παράθυρα στην Νέα Υόρκη – Viral video

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια χρήστες του Χ έχουν δει από χθες ένα viral video με έναν 29οροφο κτίριο χωρίς παράθυρα στην Νέα Υόρκη.

Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο περίεργους και εμβληματικούς ουρανοξύστες της πόλης, αλλά ελάχιστες πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί για τον σκοπό του.

Σε αντίθεση με τα πολλά γειτονικά κτίρια κατοικιών και γραφείων, είναι αδύνατο να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό του. Πιστό στα αρχικά σχέδια των σχεδιαστών, δεν υπάρχουν παράθυρα και το κτίριο δεν φωτίζεται.

Τη νύχτα γίνεται μια γιγάντια σκιά που αναμειγνύεται με το σκοτάδι ενώ οι μεγάλες τετράγωνες οπές του εκπέμπουν ένα ξεχωριστό, θαμπό βουητό που συχνά πνίγεται από τον ήχο της διερχόμενης κυκλοφορίας και τις σειρήνες της πόλης.


Το μυστικό κέντρο παρακολούθησης της NSA
Ο μυστηριώδης και κάπως… σκοτεινός ουρανοξύστης με το όνομα Long Lines Building, δεν βρίσκεται σε κάποια από τα γνωστά τουριστικά σημεία της πόλης. Υψώνεται στο νούμερο 33 της Thomas Street, στο Lower Manhattan, και ανήκει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της Νέας Υόρκης, AT&T .

Ωστόσο, ο γρανιτένιος ουρανοξύστης ύψους 165 μέτρων, μυστικά αποτελεί και «αρχηγείο» της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας – ένας κρυφός κόμβος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται για την αξιοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, φαξ και δεδομένων Διαδικτύου – σύμφωνα με το Intercept.
Με βάση αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου, δημόσια αρχεία και συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους της AT&T , αποδεικνύεται ότι ο ουρανοξύστης της οδού Thomas 33 έχει χρησιμεύσει ως τοποθεσία παρακολούθησης της NSA, με την κωδική ονομασία TITANPOINTE.
Ο ουρανοξύστης ξεκίνησε να χτίζεται το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1974. Έχει 29 ορόφους χωρίς παράθυρα και τρία ακόμα υπόγεια επίπεδα.
Το κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο John Carl Warnecke & Associates, του οποίου το μεγάλο όραμα ήταν να δημιουργήσει ένα νευραλγικό κέντρο επικοινωνίας σαν ένα «φρούριο του 20ου αιώνα, όπου πρωτόνια και νετρόνια θα αντικαθιστούσαν τα δόρατα και τα βέλη και θα πολιορκούσαν ήσυχα έναν στρατό μηχανών».
πηγή