Οι Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις προσδιορίζουν τρεις σημαντικούς στόχους στην Ουκρανία

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να στοχεύσουν τρεις ουκρανικές πόλεις στο πλαίσιο της περαιτέρω επίθεσής τους. Κρίνοντας από τις πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, πρόκειται για το Κίεβο, την Οδησσό και το Χάρκοβο.

Lyuba Lulko – pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις στοχεύουν ξαφνικά το Κίεβο

Τη νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια δεύτερη ισχυρή πυραυλική επίθεση εναντίον στόχων στο Κίεβο. Αναφέρθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις. Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Η επιτυχία συνδέεται πιθανότατα με τη χθεσινή επίθεση στον κυβερνοχώρο, η οποία έπληξε επίσης στρατιωτικές υποδομές.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, “όλοι οι πύραυλοι” καταρρίφθηκαν και στις δύο επιθέσεις. Τα συντρίμμια των ρουκετών προκάλεσαν ζημιές σε μη στρατιωτικά αντικείμενα.

Ο χάρτης των ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο περιλαμβάνει τη νοτιοδυτική περιοχή, την ανατολική περιοχή, (κοντά στο αεροδρόμιο του Μπρόβαρυ), και το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης.

Όλες αυτές είναι περιοχές όπου βρίσκονται δάση, βιομηχανικά εργοστάσια και αποθήκες, επιστημονικά ιδρύματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις (όπως μπορεί να υποθέσει κανείς), συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου του ΝΑΤΟ με υπόγεια υλικοτεχνική υποδομή. Οι περιοχές αυτές προστατεύονται επίσης από συστήματα αεράμυνας.

Για να απενεργοποιήσουν το σύστημα, οι Ρώσοι ειδικοί πραγματοποίησαν μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Η αυξημένη συχνότητα των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων και η εστίασή τους δείχνουν πως η Ρωσία επεξεργάζεται μια επιθετική επιχείρηση εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κιέβου. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί Ουκρανοί βουλευτές εκδήλωσαν ξαφνικά την επιθυμία να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους θητείες και να φύγουν. Στο ουκρανικό κοινοβούλιο εργάζονται 401 από τους 450 βουλευτές. Άλλοι 50 υπέβαλαν αίτηση παραίτησης, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Υπηρέτης του Λαού”, Νταβίντ Αρακάμια.

Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ουκρανοί βουλευτές προσπαθούν να πουλήσουν την περιουσία τους κοντά στο Κίεβο “σε οποιαδήποτε λογική τιμή”. Όλα αυτά δείχνουν ότι το ουκρανικό κοινοβούλιο έχει επίγνωση της πραγματικής κατάστασης στο μέτωπο.

Στόχος αριθ. 2: Οδησσός

Η δεύτερη πόλη που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και καιρό είναι η Οδησσός. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν επειγόντως ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Οδησσό. Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας για τα σιτηρά, η Ουκρανία έχει συσσωρεύσει ένα τεράστιο στρατιωτικό δυναμικό στην Οδησσό και την περιοχή: αποθήκες, εργοστάσια κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκπαιδευτικά κέντρα στελεχωμένα με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Τη νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου, περιφερόμενα πυρομαχικά έπληξαν το έδαφος ενός εργοστασίου επισκευής αυτοκινήτων στην Οδησσό. Καταστράφηκαν πολύτιμα μεταφορικά μέσα και ένα υπόστεγο, έντεκα πολιτικά οχήματα υπέστησαν ζημιές, τρία κάηκαν. Χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Οδησσού ανέφεραν επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών Geran στην περιοχή Malodolinskoye, όπου βρίσκονται ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων και το τελωνείο.

https://www.freepen.gr/2023/12/blog-post_479.html