Επίκαιρα

Όλη η αλήθεια για την κατάσταση του Ερντογάν-Ποιοι βιάστηκαν να τον…πεθάνουν και τα ελληνικά δημοσιογραφικά “κοράκια”

Το απόγευμα συνάντησε νέους πρέσβεις και μίλησε στους δημοσιογράφους

Από εκείνη την ώρα σε Τουρκία και Ελλάδα επικρατεί χάος! Ελληνικά ΜΜΕ έφτασαν να γράφουν για θάνατο του “σουλτάνου” πλάθοντας και σενάρια της επόμενης μέρας, ενώ αντίθετα άλλα μέσα ενημέρωσης βιαστικά μιλούσαν για Fake news απλούστατα επειδή είχαν χάσει το θέμα και το…κύρος τους δεν το χώνευε…

Κατά το μεσημέρι η τουρκική προεδρία έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας προς απάντηση όσων αμφισβήτησαν. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πάλι τηρώντας την δεοντολογία μετέφερε όσα η τουρκική προεδρία υποστηρίζει, πλην όμως έθεσε την αναρώτηση αν “ζει και βασιλεύει ο «σουλτάνος» ή πρόκειται για πρόβα τύπου… Ελ Σιντ” 

Στο βίντεο φαίνεται ο Ερντογάν να περπατά σε ένα μπλε χαλί αφού βγαίνει από το επίσημο αυτοκίνητό του και ετοιμάζεται να χαιρετήσει μια ομάδα που δεν φαίνεται στο βίντεο. Ο Ερντογάν περπατά αργά στο βίντεο αλλά φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με ένα άλλο βίντεο του που έγινε viral το βράδυ της Δευτέρας, δείχνοντάς τον να περπατά με δυσκολία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μάλιστα μήνυση στην Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας κατά ατόμων που μοιράστηκαν τους αβάσιμους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

Στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος του Ερντογάν Hüseyin Aydın προς την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας, αναφέρθηκε ότι πολλοί χρήστες προσέβαλαν τον Πρόεδρο Ερντογάν με τους τίτλους “Recep Tayyip Erdoğan” και το hashtag “νεκρός” στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ως πληρεξούσιος, με σεβασμό καταθέτω ότι οι αναρτήσεις που απευθύνονται στον Πρόεδρό μας και οι αναρτήσεις που αναφέρονται ως αδίκημα της προσβολής του Προέδρου και των χρηστών που έκαναν αυτές τις αναρτήσεις, θα διερευνηθούν και θα ασκηθεί δημόσια μήνυση κατά των δραστών. .”

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας ανέφερε επίσης ότι ελήφθησαν μέτρα κατά 30 ατόμων που έκαναν ανάρτηση στο Twitter με το hashtag «νεκρός», αναφερόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν.

Καλά όλα αυτά αλλά η αλήθεια που είναι;

Γιατί πλέον αντί το θέμα να κοπάσει έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και αμφισβητείται πλέον όχι μόνο η υγεία του “σουλτάνου” αλλά και η ακεραιότητα του οπτικοακουστικού υλικού που παρουσιάστηκε από την τουρκική προεδρία!

Συνάμα, ελληνικά ΜΜΕ, που πλέον έχουν χάσει το μέτρο, επικαλέστηκαν πληροφορίες από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου πως σήμερα το απόγευμα ο Ερντογάν είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με πρέσβεις διαφόρων χωρών και δεν παρουσιάστηκε…

Όμως οι εικόνες που ακολουθούν τους διαψεύδουν!

Ο Πρόεδρος Ερντογάν φέρεται στις φωτογραφίες να δέχθηκε στο Μπεσττέπε τον Πρέσβη της Λιθουανίας στην Άγκυρα Ricardas Degutis, τον Πρέσβη του Κατάρ Mohamed Nasser Jassim M. Al Thani και τον Πρέσβη της Μογγολίας Gombosuren Munkhbayar.

Στη δεξίωση, οι πρεσβευτές παρουσίασαν τις επιστολές τους για τα διαπιστευτήριά τους στον Ερντογάν. Οι πρέσβεις και η συνοδεία τους πόζαραν για μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Ερντογάν.

Στο περιθώριο των συναντήσεων με τους πρέσβεις, μάλιστα, φέρεται να μίλησε και στους δημοσιογράφους ….

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε, “Η Τουρκία έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες στο ενεργειακό ζήτημα. Ελπίζω να δώσω καλά νέα όταν αρχίσουμε την εξόρυξη στο φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά λίγη υπομονή”.

Το ζήτημα πλέον όπως αντιλαμβάνεται κάθε κοινός νούς δεν είναι απλό… Κα΄θοτι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο αλλά και να είνια τίμια και τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας επικοινωνιακός πόλεμος εντυπώσεων.

πηγή