Πανικός απο τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Αμυνας για το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρώπη!

Έντονη ανησυχία σκόρπισε η δήλωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική ραδιοφωνία DLF προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη και τονίζοντας πως ο γερμανικός στρατός πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αμυνθεί.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να διεξάγουμε αμυντικό πόλεμο» και «είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν επίγνωση του κινδύνου για πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Άμυνας ανέφερε στη συνέντευξή του ότι ήδη από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και η Γερμανία βιώνει μια νέα πραγματικότητα και ότι πλέον υπάρχει εκ νέου «απειλή πολέμου στην Ευρώπη», τονίζοντας πως η Γερμανία δεν έχει αλλάξει τη στάση της και γι’ αυτό συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία.

Να υπενθυμίσουμε πως είναι η δεύτερη ανάλογη δήλωση του Πιστόριους, καθώς μόλις την Κυριακή είχε δηλώσει στο δημόσιο δίκτυο ZDF και την εκπομπή Berlin Direkt: «Πρέπει να συνηθίσουμε ξανά στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει απειλή πολέμου στην Ευρώπη. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Να είμαστε σε θέση να αμυνθούμε και γι αυτό να προετοιμάσουμε τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και την κοινωνία».

πηγή