Προφητείες

Πληθαίνουν οι ενδείξεις του τέλους

Για τα χρόνια πού ζούμε ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχώρισε μία νέα προφητεία από την Ρουμανία, πού έκανε τον «γύρο του κόσμου» στους Χριστιανικούς κύκλους και την οποία νομίζουμε ότι αξίζει να παραθέσουμε.

Την προφητεία αυτή την έφερε στο φώς της δημοσιότητος με μία δημοσίευσή του στον «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ» ο σεβαστός Ρουμάνος Ιερομόναχος Πετρώνιος Προδρομίτης από την Ρουμανική Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου, στα όρια της Μεγίστης Λαύρας, στο Άγιον Όρος.

Όπως είναι γνωστό, ο κόσμος της Δύσεως καθόρισε στο έτος 1992 την ενοποίηση των 12 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητος σ’ ένα Κράτος, με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και αντίστοιχες διευκολύνσεις. Ο συνειδητός όμως Χριστιανικός κόσμος πού γνωρίζει ότι η καλή κατάσταση από υλικής πλευράς δεν πάει χέρι-χέρι με τις αρετές της ηθικής ζωής, αντικρύζουν τα χρόνια αυτά, με ανησυχία και φόβο. Σ΄αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι κυκλοφορούν για την εποχή μας ένα πλήθος κακών προειδοποιήσεων, όπως του Αγίου Νήφωνος Κωνσταντινιανής, του Οσίου Νείλου του Μυροβλήτου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Σάββα της Καλύμνου καιάλλων, οι οποίοι έζησαν σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους μεταξύ τους.

Δεν θα αναφερθούμε τώρα σ΄ αυτές τις προφητείες, γιατί κυκλοφορούν και είναι γνωστές στον πολύ κόσμο, θα μιλήσουμε μόνο και εν συντομία για το φοβερό όραμα του Αγίου Νήφωνος για την τελική Κρίση και θα σταματήσουμε στην τελείως άγνωστη μαρτυρία του Αγίου Καλλινίκου Τσερνίκας, της Ρουμανίας.

Το όραμα του Αγίου Νήφωνος για την φοβερή Κρίση έγινε γνωστό από το βιβλίο
« Ένας ασκητής Επίσκοπος », που εκδόθηκε από την Μονή Παρακλήτου πολλές φορές.

Θα κοπεί ο αιώνας στην μέση

Στο όραμά του ο Άγιος Νήφων είδε ότι, πρίν από την αρχή της Μελλούσης Κρίσεως, ο Θεός ξεφυλλίζει το βιβλίο των αιώνων της ανθρωπότητος. Όταν έφθασε στον έβδομο αιώνα, σταμάτησε και εσκέπασε το πρόσωπο με τα χέρια του λέγοντας με οργή: «Αυτός ο αιώνας ξεπέρασε όλους τους άλλους σε αδικία και κακία». Μετά από λίγο, φθάνοντας στο μέσον αυτού του αιώνος, πρόσθεσε: « Αυτός, είναι γεμάτος από την δυσωδία ανθρωπίνων παθών, από φθόνο, μίσος, ακαθαρσία, ψεύδος…», προσθέτοντας «Θα τον κόψω στην μέση να σταματήση η κυριαρχία της αμαρτίας». Και αμέσως διέταξε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να ετοιμάσει την αρχή της Κρίσεως…

Φοβερός ο λόγος ! « Θα τον κόψω στην μέση» ! Όμως το μέσον του εβδόμου αιώνος είναι το 7500. Όταν ήλθε ο Χριστός στην Γή ( σύμφωνα με τις χρονολογίες διαδοχής γονέων-παιδιών της Παλαιάς Διαθήκης ),είχαν περάσει 5508 χρόνια, χρονολογίες που παραδέχεται από αρχαιοτάτων χρόνων η Ορθόδοξη Εκκλησία. Αν σ΄αυτά προσθέσουμε το έτος 1992 πού μας πέρασε, συμπληρώνονται ήδη 7500 χρόνια, το μέσον δηλαδή του εβδόμου αιώνος και η αρχή των εξελίξεων της Μελλούσης Κρίσεως!

Ο Άγιος Νήφων, καθώς φαίνεται από την ζωή του, ήταν ένας μεγάλος άγιος Ιεράρχης. Το όραμά του για την Μέλλουσα Κρίση το διηγήθηκε ο ίδιος στον στενότερο μαθητή του, τον ιερομόναχο Παύλο, ο οποίος έγραψε και την ζωή του. Δεν μπορούμε σε κάτι να αμφιβάλλουμε. Ένα όμως επί πλέον ντοκουμέντο είναι και το γεγονός ότι η εικόνα του αιώνος μας, την οποία είδε ο Άγιος πρίν 1500 χρόνια, είναι έτσι, όπως ακριβώς την περιέγραψε

Ένα δεύτερο όραμα

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε σε μία πιο αποκαλυπτική μαρτυρία για την χρονιά ορόσημο 1992, ως πιθανότατη απαρχή εξελίξεων της Συντέλειας του Κόσμου…

Πρόκειται για ένα όραμα ενός επίσης αγίου Ιεράρχου, του Αγίου Καλλινίκου από την Ρουμανία, ο οποίος έζησε στα κοντινά μας χρόνια 1787-1868. Πρίν εκλεγεί Επίσκοπος στο Ρίμνικ ο Άγιος Καλλίνικος ήταν επί 31 χρόνια ηγούμενος στο Μοναστήρι Τσερνίκα που ευρίσκεται πλησίον του Βουκουρεστίου, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Σήμερα στην κεντρική εκκλησία (Καθολικό) ευρίσκονται τα λείψανα του, τα οποία αδιάκοπα θαυματουργούν και θεραπεύουν κάθε είδους σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Η ζωή του Άγιου Καλλίνικου απ’ όπου επήρα την ιστορία, εγράφη από το στενότερο μαθητή του, τον Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Μπαλντοβίν, ο οποίος την άκουσε από το στόμα του. Είδε και πολλά άλλα θαυμαστά γεγονότα της ζωής του Αγίου Γέροντος του, από τα οποία, καθώς αναφέρει, ένα πολύ μικρό μέρος έγραψε προς ωφέλεια των πνευματικών του αδελφών. Προς καλλίτερη κατανόηση του μνημονευόμενου γεγονότος αναφέρω ότι το μοναστήρι Τσερνίκα ευρίσκεται σε πεδινή περιοχή, όπου υπάρχουν και δυο νησάκια, μέσα στην κοίτη του ποταμού Κολεντίνα: το νησί του Αγίου Νικολάου και το του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Το έτος 1832, όταν είδε ο Άγιος Καλλίνικος το αποκαλυπτικό όραμα, το μοναστήρι Τσερνίκα ευρισκόταν μόνο στο νησί του Αγίου Νικολάου, ενώ το σημερινό στο νησί του Αγίου Γεωργίου δεν είχε κτισθή ακόμη.

Ο στάρετς Καλλίνικος είχε αναγνωρισθεί απ’ όλους ως άγιος άνθρωπος μεγάλος ασκητής και με σπουδαία πνευματικά χαρίσματα. Γι’ αυτό είχε συγκεντρώσει τριγύρω του ένα μεγάλο πλήθος μοναχών και τα κελιά στο νησί του Αγίου Νικολάου ήταν ανεπαρκή για όλους. Γι’ αυτό ο Άγιος Καλλίνικος σκέφθηκε να φτιάξει ένα μεγαλύτερο μοναστήρι στο διπλανό νησί του Αγίου Γεωργίου.

Κατά θεία ευδοκία, τότε ακριβώς ο ηγούμενος Καλλίνικος έλαβε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, συγκεκριμένα για την ίδρυση μιας μονής. Δεν του έμεινε πλέον άλλο τίποτε παρά ν’ αρχίσει αυτό το έργο. Είχε όμως κάποια αμφιβολία. Τι είχε συμβεί; Εκείνο τον καιρό στη Ρουμανία είχε διαδοθεί ότι σύντομα, δηλαδή το έτος 1848, θα γίνει το τέλος του κόσμου. Γεγονός πάντως που συνέβη και είναι γνωστό, είναι ότι το 1848 ήταν έτος επαναστάσεων και κοινωνικών μεταβολών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Σκεπτόμενος αυτά ημέρα και νύκτα, προσευχόμενος στο Θεό με όλη την καθαρότητα της ψυχής του και έχοντας αμφιβολία ν’ αρχίσει ή όχι την ανοικοδόμηση της Μονής, δεν το απεφάσιζε, αφ’ εφόσον επίστευε ότι το 1848 θα γίνει το τέλος του κόσμου. Μια νύχτα, αρχίζοντας την νυχτερινή προσευχή του και σκεπτόμενος όλα αυτά, εκάθησε για λίγο στο σκαμνί του, διότι σ’ αυτό αναπαυόταν λίγο και ουδέποτε εξάπλωνε σε κρεβάτι.

Ξαφνικά ευρέθηκε, στην πραγματικότητα και όχι στο όνειρό του στο διπλανό νησί του Άγιου Γεωργίου, έχοντας από δεξιά τον Άγιο ιεράρχη Νικόλαο, προστάτη της μονής και από αριστερά του τον άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, οι οποίοι και του έκαναν παρατήρηση, γιατί δεν αρχίζει την κατασκευή της Μονής σ’ αυτό το νησί, αφού έλαβε τα χρήματα από τον αρχιερέα Στρατόνικο.

7500 από Αδάμ

Τότε ο ηγούμενος Καλλίνικος με πολύ φόβο και τρόμο τους είπε: «Συγχωρέστε με, Άγιοι του Θεού, αλά διάβασα μερικές προφητείες για το μέλλον και επίστευσα ότι το έτος 1848 θα γίνει το τέλος του κόσμου για εμάς». Τότε οι Άγιοι του είπαν: «κοίταξε προς την ανατολή». Όταν ο στάρετς σήκωσε τα μάτια του προς ανατολάς, δεν μπορούσε να ιδεί τον ουρανό, παρά μόνο μια μεγάλη φωτεινή λάμψη. Αμέσως λύγισαν τα γόνατα του και έπεσε στην γή σαν νεκρός. Τότε οι Άγιοι τον σήκωσαν και του είπαν: «κοίταξε τώρα προς ανατολάς και θα ιδείς το μέγα Μυστήριο της Θείας Πρόνοιας». Δυναμωμένος από την χάρη του Θεού είδε την Αγία Τριάδα, έτσι όπως είναι ζωγραφισμένη στις άγιες Εικόνες, ενώ κάτω από την Αγία Τριάδα, είδε μια μεγάλη περγαμηνή από χρυσό, στην οποία ήταν γραμμένα με μεγάλα γράμματα: «7500 από Αδάμ».

Οι Άγιοι λοιπόν που τον κρατούσαν από τα μπράτσα, του είπαν: «Βλέπε, ότι, όχι του 1848 είναι το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος του ορατού κόσμου θ’ αρχίσει, όταν συμπληρωθούν 7500 χρόνια από κτίσεως Αδάμ. Οπότε, πρόσθεσαν οι Άγιοι, άρχισε να κτίζεις το μοναστήρι στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου». Έτσι και έγινε. Μετά απ΄ αυτό το όραμα ο στάρετς Καλλίνικος άρχισε αμέσως την ίδρυση της εκκλησίας και των κελιών υπό την μορφή του τετράγωνου φρουρίου, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το όραμα από την βιογραφία του Άγιου Καλλίνικου της Τσερνίκας. Όπως βλέπουμε, εδώ γίνεται λόγος ακριβώς για το 7500 από κτίσεως Αδάμ, έτος, το οποίο δείξαμε ανωτέρω ότι ανταποκρίνεται στο 1992

Άξιον προσοχής είναι και το γεγονός ότι τα οράματα αυτά των Αγίων συνέβησαν σε χρόνους και τόπους απομακρυσμένους μεταξύ τους και χωρίς καμία εξάρτηση το ένα από το άλλο και αναφέρονται ακριβώς στο ίδιο έτος: 1992.

Η τελευταία προειδοποίηση

Για μας σήμερα αυτά τα αποκαλυπτικά γεγονότα είναι μια αυστηρά προειδοποίηση και προτροπή για την χριστιανική μας ζωή και την φροντίδα της σωτηρίας μας.

Ο Θεός είναι αγαθός, ελεήμων και μακρόθυμος, αλλά η αμαρτία δεν μπορεί να εξαπλώνεται χωρίς τέλος. Η κυριαρχία του κακού πρέπει να σταματήσει. Πριν από τον κατακλυσμό « είδεν ο Κύριος ότι επληθύνετο η κακία του ανθρώπου επί της γης και πάντες οι σκοποί των διαλογισμών της καρδίας αυτού ήσαν μόνον κακία πάσας τας ημέρας… Και είπεν ο Κύριος, θέλω εξαλείψει τον άνθρωπον, τον οποίον εποίησα, από προσώπου της γής» (Γεν. 5, 5- 7) και τον κατέστρεψε με τον κατακλυσμό.

Τα αμαρτήματα των Σοδόμων και Γομόρρων είχαν φθάσει μέχρι τον ουρανό και ο Θεός τους έκαψε με φωτιά.

Ο έβδομος αιώνας στον οποίο ζούμε, ξεπέρασε με τις αμαρτίες του όλους τους προηγούμενους.

Όμως ας θυμηθούμε και τον προφήτη Ιωνά στην Νινευί, με 40 ημέρες μόνο προθεσμία καταστροφής, αν δεν μετανοήσει. Αλλά οι κάτοικοι της μεγάλης αυτής Πολιτείας, με σκληρή νηστεία, μετάνοια και διακοπή κάθε αμαρτίας άλλαξαν την απόφαση του Θεού και δεν καταστράφηκαν.

Αυτό θα πρέπει να γίνει απ΄ όλους μας…

Πηγή: http://www.pigizois.gr
πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Ο Νυμφίος της Εκκλησίας

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Ιησού Χριστό Νυμφίο
Διαστάσεις 18×24

Αγία Τριάδα 9258-X

23,00 

Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Εσταυρωμένο στην μπροστινή πλευρά και την Αγία Τριάδα στην πίσω πλευρά Διαστάσεις σταυρού:

Μενταγιόν Αγίου Δημητρίου 9272-X

25,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένο περιμετρικά, με τον Άγιο Δημήτριο στην μπροστινή πλευρά και τον Ιησού Χριστό στην πίσω πλευρά

Διαστάσεις σταυρού: 1,7×2,3 εκ.

Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τους Αγίους Κυπριανό και Ιουστίνη.
Διαστάσεις 18×24

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΠΕΤΡΑ

75,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Τριάδα (Φιλοξενία του Αβραάμ)

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Τριάδα (Φιλοξενία του Αβραάμ).
Διαστάσεις 18×24

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΦΙΛΝΤΙΣΙ ΠΕΤΡΑ

55,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Αικατερίνη

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24

Πίσω στη λίστα