Προχωρά η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου! Πως προετοιμάζονται οι Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις σε ΜΜΕ και η τακτική της Τουρκίας…

«Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία δεν σημαίνει 50%-50%! Δεν θα δώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Θα γίνουν διαπραγματεύσεις».

Έτσι προετοιμάζουν την κοινή γνώμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι για την επικείμενο παζάρι που ξεκινάει οσονούπω με την Τουρκία, με πολλούς μάλιστα να δηλώνουν βέβαιοι ότι τα πάντα έχουν ήδη προσυμφωνηθεί και απλά τώρα γίνονται δηλώσεις ψυχολογικής προετοιμασίας των πολιτών!

Σε αυτή την κατεύθυνση η τουρκική ρητορική έχει αλλάξει άρδην, καθώς διαφαίνεται πως η Ελλάδα μοιάζει, εκ των πραγμάτων, έτοιμη να κάνει διαπραγματεύσεις.Χαρακτηριστικό είναι πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, πλοίαρχος ΠΝ, Ζεκί Άκτουρκ, έκανε λόγο για «θάλασσα ειρήνης και φιλίας», εννοώντας το Αιγαίο, σε ύφος που δύσκολα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους Τούρκους! Βέβαια οι Τούρκοι δεν ξεχνούν ποτέ τις επιδιώξεις τους.

«Ευχή μας είναι, την προσεχή περίοδο να συνεχιστεί η θετική δυναμική που έχουμε πετύχει στις διμερείς σχέσεις μας τους τελευταίους μήνες, η διατήρηση διαύλων διαλόγου. Επίσης ευχόμαστε τη δίκαιη αξιοποίηση του πλούτου της περιοχή έτσι ώστε οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας να ζουν ειρηνικά με ευημερία και ασφάλεια και το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε τις δηλώσεις:

πηγή