Ψήφισες; Δούλεψε μέχρι τα 74

Μετά το 74, η μεταπολίτευση κατάφερε τον καλλίτερο της συμβολισμό. Να φτάσει τη σύνταξη στα 74! Ο συνεταιρισμός ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, συνεταιράκια κανονικά, ο ένας βοηθά τον άλλον, του στέλνει υπουργούς και νομοσχέδια, όλοι μαζί αποφάσισαν να βοηθήσουν, οι γέροντες να εργάζονται περισσότερο, να αποκτήσουν ένσημα, καθότι στον άλλο κόσμο έχει κάτι γλέντια με τη σύνταξη άλλο πράμα!

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Όλα τα ουρί του παραδείσου μόλις μάθουν ότι εργαζόσουν μέχρι τα 74, θα έρθουν να σε προϋπαντήσουν! Βρε πανάθλιοι; Εδώ στα 60 δεν βρίσκεις εργασία πουθενά και θα εργάζεσαι στα 74; Βρε αγύρτες όταν δίνατε συντάξεις στα 45 και μπόνους αποχώρησης για να κλείσει ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή, τώρα τι πάτε να κάνετε; Να βγάλετε τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Άκου εργασία στα 74! Στα 63 εργαζόμαστε στον τουρισμό (και να είναι καλά κάποιοι επιχειρηματίες που δε μας απορρίπτουν για τα άσπρα μας μαλλιά) και κρατιόμαστε – δεν κρατιόμαστε! Και μια και μιλάμε για τον τουρισμό που είναι και η μόνη σχεδόν ειδικότητα της χώρας, για φανταστείτε κανέναν σερβιτόρο 74 ετών; Κανέναν ρεσεψιονίστ; Κανένα μπάρμαν; 74 ετών μπορείς να εργαστείς μόνο σαν βουλευτής, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε όλοι το υποκριτικό σας ταλέντο για να γίνουμε, άσε που όλες οι θέσεις είναι πιασμένες εδώ και καιρό.

Τι να κάνουμε όμως; Φωνές αντίστασης και αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν πλέον σε αυτήν τη χώρα! Ο Σύριζα έδωσε εντολή «τους ζυγούς λύσατε» και λάκισαν πολιτευτές, αρχηγοί και ψηφοφόροι, το ΠΑΣΟΚκ ερωτοτροπεί με την κυβέρνηση, το ΚΚΕ είναι αλλού για αλλού….
…και η Ελλάδα ακυβέρνητο καράβι βγάζει βάρκες στην Ευρώπη να αποβιβάσει τα παιδιά της και οι υπόλοιποι, ναυαγοί στο πέλαγος.

Σύνταξη στα 74 και θάνατος της χώρας πολύ πιο πριν.

https://www.freepen.gr/2023/08/74_3.html