Ρωσία και Κίνα «κατακτούν» τον πλανήτη! Παγκόσμιο «κρότο» προκαλούν οι αριθμοί, vid

Τι δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου RimPac και Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης…

Το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας εκτινάχθηκε κατά 37% τους πρώτους επτά μήνες του 2023, φθάνοντας τα 134,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Container xChange, το οποίο επικαλείται στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές της Κίνας στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 73%, φθάνοντας περίπου τα 62,54 δις δολάρια, ενώ οι εισαγωγές από την Ρωσία αυξήθηκαν κατά 15% στα 71,6 δις δολάρια.

Οι διμερείς εμπορικοί δεσμοί γίνονται όλο και στενότεροι, κατακτώντας οικονομικά τον πλανήτη, την άρα που η Δύση φτωχοποιείται!

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανίας Μη Σιδηρούχων Μετάλλων της Κίνας υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τον Ρωσικό Σύνδεσμο Αλουμινίου στο Πεκίνο, λέγοντας ότι στόχος ήταν η στενότερη συνεργασία για την αλουμίνα, την κατασκευή αλουμινίου και τα προϊόντα αλουμινίου.

Πέραν τούτου, η Fesco Transport Group – ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους logistics της Ρωσίας – υπέγραψε συμφωνίες με τον Jilin Northeast Asia Railway Group και την Ένωση Κινέζων Επιχειρηματιών.

Το RT μίλησε με τον Nelson Wong, Αντιπρόεδρο του Κέντρου RimPac και Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης, στην 20η συνάντηση της Λέσχης συζήτησης Valdai για την πολυπολικότητα, την συνεργασία Ρωσίας-Κίνας και πολλά άλλα.

Όπως δήλωσε:

«Οι δύο χώρες, συμπληρώνουν οικονομικά η μία την άλλη.

Αλλά στο μεταξύ πιστεύω ότι, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η πολιτική βούληση της ηγεσίας των δύο χωρών, γιατί ο Πρόεδρος Πούτιν και Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατανοούν πολύ καλά ο ένας τον άλλο και, μοιράζονται κοινές απόψεις για το μέλλον του κόσμου».

Δείτε το βίντεο, καθώς Ρωσία και Κίνα «κατακτούν» τον πλανήτη:

πηγή